Tuvaletinde Bomba Bulunan Paris Uçağı Acil İniş Yaptı

Share

Moritiyus Adaları-Paris seferini yapan Air France’a ait Boing 777 tipi uçak, tuvalette şüpheli düzenek bulunmasının ardından Kenya’ya acil iniş yaptı. Düzeneğin bomba olduğu anlaşıldı. Saldırı önlendi.

Moritiyus Adaları-Paris seferini yapan uçak, tuvalette bulunan şüpheli bir düzenek nedeniyle, Kenya’nın en ikinci büyük şehri Mombasa’daki Uluslararası Moi Havalimanı’na acil iniş yaptı.

Mombasa oolis sözcüsü Charles Ovino “Pilotlar, tuvalette fark edilen düzeneğin bomba olmasından şüphelendikleri için acil iniş isteğinde bulundu” dedi. Sözcü Tuvaleti kullanan bir yolcunun düzeneği fark etmesiyle uçakta bomba olduğuna dair ihbar yapıldığını belirtti.

Uzmanların incelediği düzeneğin bomba olduğu anlaşıldı. Kenya Havaalanları İdaresi de “Başkent Mombasa’daki Air France uçağında bomba bulduk, saldırıyı önledik” açıklamasını yaptı.

Uçakta 473 yolcu ve 14 mürettebat bulunuyordu. Yolcular güvenli bir şekilde tahliye edilirken uçak, halen Moi Havalimanı’nda bulunuyor.

T24

Deniz Çalışkan

İstanbul Aydın Üniversitesi Gazetecilik Bölümü’nden mezun olan Deniz, profesyonel öğrenimini yerel gazetelerde sürdürmeye devam ediyor. Kitap ve müziksiz bir hayatı kabul etmeyen Deniz için kitaplardan uyarlanan filmler özenle kaçılması gereken aktiviteler arasında yer alıyor.

You may also like...