Ericsson, Satılan Her iPhone’dan Pay Alacak

Share

Dev telekomünikasyon şirketi Ericsson, yaptığı açıklamada Apple ile patent anlaşmasına vardıklarını açıkladı. Ericsson, 7 yıl geçerli olacak anlaşmaya göre satılan her iPhone ve iPad’den pay alacak!

Şubat ayında Ericsson kendi patentlerini ihlal ettiği gerekçesiyle Apple aleyhine dava açmıştı. Ericsson’a göre Apple, iPhone ve iPad’lerinde GSM, UMTS ve LTE teknolojilerinde 41 tane Ericsson patentini izinsiz kullanıyordu.

Bu tarz bir dava sürpriz değildi çünkü Ericsson elinde 35.000 civarında patent hakkını barındırıyor ve bunların çoğu kablosuz teknolojilerle ilişkili. Bu yüzden çoğu telefon üreticisi Ericsson ile anlaşmaya sahip. Ama görünüşe göre Apple, anlaşmaya gerek görmemiş.

Davalar sonrasında beklenildiği üzere iki dev şirket bir anlaşmaya vardı ve Ericsson bütün davaları geri çekti. Anlaşmaya göre Apple bundan sonra sattığı her iPhone ve iPad için Ericsson’a para ödeyecek. Miktar henüz net olarak belirli olmasa da Apple’ın mobil endüstrisindeki yerini değiştirmesi beklenmiyor.

Ayrıca anlaşmaya göre Apple, şirketin 5G ile ilgili patentlerini de kullanabilecek. Bu maddeyle Apple bir kaç yıl daha kendini güvene almak istemiş olabilir.

Shiftdelete

Selim Kamitoğlu

İç mimar Selim Kamitoğlu'nun tasarım anlayışı ve neyin nasıl görüneceğine dair doğal içgüdüleri onu işinde olduğu gibi hayatın diğer alanlarında da yalnız bırakmıyor. Yaşantısını İstanbul’da sürdüren Selim, Serinletici ile beraber aile şirketinde yönetici olarak çalışıyor.

You may also like...