Harry Potter’ın Yeni Oyuncuları Belli Oldu

Share

Merakla beklenen Harry Potter ve Lanetli Çocuk adındaki iki perdelik oyunun başrol oyuncuları belli oldu.
JK Rowling’in kitaplarından 19 yıl sonrasında geçen oyunda Harry Potter’ı, halen Londra’da Guys and Dolls müzikalinde oynayan Jamie Parker canlandıracak.

Jamie Parker

Rowling’in yeni bir öyküsüne dayanarak Jack Thorne tarafından yazılan oyunda Harry Potter, işyerinde aşırı çalışan üç çocuklu bir baba olarak görülüyor. Oyunda Hermione Granger rolünü Swaziland doğumlu Noma Dumezweni, Ron Weasley rolünü de Paul Thornley üstlendi.

(Soldan sağa) Dumezweni, Parker ve Thornley, Hermione, Harry ve Ron’un yetişkin hallerini canlandıracak.

Ancak Harry Potter filmlerde Emma Watson’un canlandırdığı Hermione Granger’ın yetişkin hali için siyah bir oyuncunun seçilmesi tepkilere neden oldu.

Harry Potter’ın yaratıcısı JK Rowling bunun üzerine Twitter hesabından yayınladığı mesajında “kahverengi gözler, kıvırcık saçlar ve parlak zeka. Kitaplarda beyaz ırktan söz edilmiyor” diyerek, oyuncu seçimine destek verdi.

Dumezweni 2005’te “A Raisin in the Sun” adlı oyundaki rolüyle İngiltere’de tiyatronun en önemli ödüllerinden sayılan Olivier ödüllerinde “en iyi yardımcı oyuncu” ödülüne layık görülmüştü.

Kaynak: BBC Türkçe

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...