Spor Gündemi: Avrupa’da Taşlar Yerinden Oynuyor

Share

Spor gündeminde geride kalan haftanın öne çıkan olaylarını Anıl Yazar sizler için değerlendirdi.

KANARYA BAŞKENT’TE TEK ATTI

Gömülü resim için kalıcı bağlantı

Spor Toto Süper Lig’in 16.haftasında Ankara’da Gençlerbirliği’nin konuğu olan Fenerbahçe, sisli ve soğuk bir havada oynanan mücadeleyi Fernandao’nun ilk yarıda attığı golle 1-0 kazanarak maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu.

Nani ve Fernandao cezalı

Gençlerbirliği maçında bu sezon 4. kez sarı kart gören Fenerbahçeli futbolcular Fernandao ve Nani, ligin 17. haftasındaki Medicana Sivasspor maçında cezalı duruma düştü.

“Hepsini cebimden çıkarırım”

Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav, Fenerbahçe’ye 1-0 mağlup oldukları maçın ardından gündem yaratacak açıklamalarda bulundu. Sarı lacivertli takımın futbolunu beğenmeyen ve yöneticileri bu duruma müdahale etmeye çağıran Cavcav, “Bugün Türkiye’de birkaç hoca dışında hepsini cebimden çıkartırım” dedi.

Gençlerbirliği’nin şiddetle puana ihtiyacı olduğunu ifade eden Cavcav, “Burada puan alırız diye umuyorduk ama istediklerimiz olmadı. Fenerbahçe’yi tebrik ediyorum. Şampiyonluğa oynayan bir ekibin, ligin son sıralarında yer alan bir takıma karşı oynadığı bu futbolu, bir spor adamı olarak tasvip etmem mümkün değil. Fenerbahçe’nin çok değerli yöneticileri, bu işi iyi bilen insanlardır. Onlar bu işi düzeltir” diye konuştu.

38 senedir kulüp başkanlığı yaptığını hatırlatan Cavcav, şöyle devam etti:

“Bugün Türkiye’de birkaç hoca dışında hepsini cebimden çıkartırım ancak ben bir takımın hocası değil, başkanıyım. İki antrenör de değiştiririm, üç antrenör de değiştiririm. Bunun basınımıza ve diğer kulüplerimize örnek olması gerekir diye düşünüyorum. Ne acıdır ki Türkiye’de takımın başına getirebileceğin, arkadaşlar yok denecek kadar az.”

ASLAN ARENA’DA KÜKREDİ

Ligin 15.haftasında Beşiktaş deplasmanından 2-1 mağlup ayrılan ve oynadığı futbolla büyük tepki alan Galatasaray, evinde Akhisar Belediyespor’u 3-2 mağlup ederek nefes aldı. Aslan’ın golleri Umut Bulut, Lukas Podolski ve Yasin Öztekin’den gelirken, Akhisar’ın gollerini Nguemo ve Rodallega kaydetti.

BİR EFSANE BAĞIRA BAĞIRA GİDİYOR

Spor Toto Süper Lig’de 7 puanla son sırada bulunan Eskişehirspor, ligin 16.haftasında Başakşehir deplasmanından da eli boş döndü. Henüz 2.dakikasında Emre Güral’la 1-0 öne geçtiği maçı 2-1 kaybeden Eskişehirspor’da teknik direktör Samet Aybaba maçın ardından 13 futbolcunun alacakları nedeniyle kulübü federasyona şikayet ettiğini belirtti.

Eskişehirspor’da daha önce Yunan golcü Theofanis Gekas, Özgür Çek alacakları nedeniyle kulüple olan sözleşmelerini fesh ederken, Nijeryalı oyuncu Raheem Lawal da bu hafta içinde siyah-kırmızılı kulübü FIFA’ya şikayet etti. Eskişehirspor’un futbolcularına ocak ayına kadar 13 milyon TL’lik ödeme yapmaması durumunda 13 futbolcunun da serbest kalacağı öğrenildi.

ŞAMPİYONLAR LİGİ’NDE EŞLEŞMELER BELLİ OLDU

UEFA Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi’nde 2.tur eşleşmeleri belli oldu.

İşte 2. tur eşleşmeleri:

Gent (Belçika) – Wolfsburg (Almanya)

AS Roma (İtalya) – Real Madrid (İspanya)

Paris Saint Germain (Fransa) – Chelsea  (İngiltere)

Arsenal (ingiltere) – Barcelona (İspanya)

Juventus (İtalya) – Bayern Münih (Almanya)

PSV Eindhoven (Hollanda) – Atletico Madrid (İspanya)

Benfica (Portekiz) – Zenit (Rusya)

Dinamo Kiev (Ukrayna) – Manchester City (İngiltere)

Şampiyonlar Ligi’nde ikinci tur ilk maçları 16-17 Şubat ve 23-24 Şubat, rövanşları 8-9 Mart ve 15-16 Mart 2016 tarihlerinde oynanacak. Final karşılaşması ise 28 Mayıs 2016’da İtalya’nın Milano kentindeki Giuseppe Meazza Stadı’nda yapılacak.

UEFA Avrupa Ligi’nde kuralar çekildi. Galatasaray ve Fenerbahçe’nin rakipleri belli oldu.

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi ikinci turunda İtalyan temsilcisi Lazio ile eşleşti. Fenerbahçe’nin UEFA Avrupa Ligi ikinci turundaki rakibi, Rusya’nın Lokomotiv Moskova takımı oldu.

AVRUPA’DA TAŞLAR YERİNDEN OYNUYOR

Avrupa futbolunda teknik adamların yaşadığı değişim taşları yerinden oynatıyor.

Gömülü resim için kalıcı bağlantı

Hafta içinde Jose Mourinho’nun Chelsea ile yollarının ayrılmasının ardından Bayern Münih’te sezon sonu takımdan ayrılacak olan Pep Guardiola’nın yerine gelecek sezon takımın başına Carlo Ancelotti’nin geleceğini açıkladı.

BARCELONA DÜNYA ŞAMPİYONU

Barcelona, River Plate’i 3-0 mağlup ederek 2015 FIFA Kulüpler Dünya Kupası’nı 3 kez kazanan ilk takım oldu.

Seyircisi önünde oynayan Sanfrecce Hiroshima ise 4. dakikada geriye düştüğü mücadelede, teknik direktörlüğünü Brezilyalı Luiz Felipe Scolari’nin yaptığı Çin temsilcisi Guangzhou Evergrande’yi 2-1 yenerek turnuvada 3’üncülüğü elde ettİ.

Messi’nin 36. dakikada attığı golle soyunma odasına 1-0 önde giden Barcelona, Suarez’in 49 ve 68. dakikadaki golleriyle sahadan 3-0 galip ayrıldı.

Katalan ekibi böylece 2009 ve 2011’den sonra kupayı 3. kez kazandı. Maç öncesi Brezilya ekibi Corinthians’la (2000, 2012) beraber ikişer şampiyonluğu bulunan Barcelona, kupayı 3 kez kazanan ilk kulüp oldu.

REAL MADRİD ACIMIYOR

La Liga’nın 17.haftasında Real Madrid, Rayo Vallecano’yu 10-2 mağlup etti. Tarihinde üçüncü defa bir La Liga maçında 10 ve üzeri gol atan Real Madrid en son 1960’ta Elche’yi 11-2 yenmişti.

Real Madrid geçtiğimiz hafta Şampiyonlar Ligi’nde de Malmö’yü 8-0 mağlup etmişti.

MELO INTER’İ YAKTI

Galatasaray’ın UEFA Avrupa Ligi’ndeki rakibi Lazio, İtalya Ligi’nde konuk olduğu Inter’i 2-1 yenerken, Felipe Melo maçın kader adamı oldu.

Galatasaray’ın UEFA Avrupa Ligi’ndeki rakibi Lazio, ligdeki kötü gidişine bu galibiyetle son verdi. Milano’da Giuseppe Meazza Stadı’nda oynanan ve hakem Paolo Silvi Mazzoleni’nin yönettiği önemli müsabakanın gol perdesini Lazio açtı.

Konuk takım, maçın henüz 5. dakikasında Antonio Candreva ile 1-0 öne geçerken, bu aynı zamanda ilk yarının da skoru oldu.

Karşılaşmanın 61. dakikasında Inter, Mauro Icardi’nin golüyle maçta eşitliği yakaladı: 1-1.

Hakem Mazzoleni, 86. dakikada Interli Felipe Melo’nun hareketini penaltı olarak değerlendirince Candreva topun başına geçti. Lazio takım kaptanı, topu ikinci kez ağlara göndererek takımını 2-1 öne geçirdi.

EUROLEAGUE’DE  MİNİ TÜRK LİGİ

THY Avrupa Ligi’nde normal sezonun tamamlanmasıyla Top 16 grupları belli oldu. Türk takımları Fenerbahçe, Darüşşafaka Doğuş ve Anadolu Efes, aynı grupta yer aldı.

E Grubu: Fenerbahçe, Anadolu Efes, Darüşşafaka Doğuş, Panathinaikos, Lokomotiv Kuban, Unicaja Malaga, Cedevita Zagreb, Kızılyıldız Telekom

F Grubu: CSKA Moskova, Olympiakos, Barcelona Lassa, Real Madrid, Khimki Moskova, Laboral Kutxa, Brose Baskets, Zalgiris Kaunas

Anıl Yazar

Üniversite'ye kadar lisanslı olarak basketbol oynayan ve 2008'den itibaren internet sitelerinde editör ve yazarlık yapmaya başlayan Anıl Yazar, Hürriyet gazetesi ve Nesine.com'da kadrolu olarak çalıştı. Londra'da, BBC Türkçe Servisinde de staj yapan ve burada BBC'nin eğitimlerine katılan Yazar, Serinletici'de spor içerikli yazılarının yanında gazetecilik başta olmak üzere hayatın diğer alanlarına dokunan yazılar yazıyor. Halen internet spor medyasında aktif olarak çalışan Yazar, Ankara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü ve Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi İşletme Bölümü mezunudur. Ankara Üniversitesi Gazetecilik Bölümünde yüksek lisans eğitimini devam ettiren Anıl Yazar, futbol, basketbol ve Formula 1’le ilgili yazılar yazması sebebiyle takipçisi olduğu bu konuların dışında bir tarih meraklısı ve farklı ülkeleri, kültürleri keşfetmeyi seven bir gezgindir.

You may also like...