Patronunuzu Etkileme Kılavuzu

Share

Yeni bir işe girdiniz, yeni bir sayfa açtınız. ‘Her şey süper gidiyor’ diye düşünürken patronunuzun size pek ısınamadığını hatta sizi pek sevmediğini fark ettiniz. Umarız, nasıl olsa işe girdim diye özgeçmişlerinizi yırtıp atmadınız; çünkü size lazım olacak!

Ancak bu durumu hiç yaşamamak için yapmanız gerekenler, durumun telafisinden çok daha kolay. Yeni iş yerinizdeki ilk gününüz ve haftanız o şirketteki geleceğiniz çok önemli. Bu yüzden yeni iş yerinizdeki ilk haftanızda şu üçüne mutlaka dikkat edin:

1. Kesinlikle istekli ve pozitif olun. Eğer meslektaşlarınız ve patronunuz o iş için ne kadar hevesli olduğunuzu görürlerse çok daha memnun kalırlar. Sizden bir şey istendiğinde yüzünüz düşer, aslında o işi yapmak istemediğinizi belli ederseniz; şirketlerini beğenmediğinizi hatta belki verilen işi küçümsediğinizi bile düşünebilirler. O yüzden sizden istenen görevi, hevesli ve pozitif bir tavır içerisinde yapmaya özen gösterin.

2. Mutlaka soru sorun. İşle ilgili sorular sorduğunuzda, hem iş için ne kadar hevesli hem de öğrenmeye kadar açık olduğunuzu göstermiş olursunuz. Ayrıca unutmayın bilmemek değil, öğrenmemek ayıp! Tabii soru sorun derken; burada dengeyi iyi ayarlamak gerekiyor. Aklınıza gelen her şeyi sormanız da iyi bir izlenim bırakmanızı engeller.

3. İletişime açık olun. İş yerindekilerle iletişim kurmak ve ortama uyum sağlamak çok önemli. Bu davranış, sizin takım çalışmasına ne kadar uyumlu olduğunuzu gösterir. Eğer kimseyle herhangi bir iletişim kurmadan tüm gün çalışırsanız, sosyal becerilerinizin pek gelişmiş olmadığı gibi bir izlenim bırakabilirsiniz.

Bu üç noktaya dikkat ettiğinizde çok daha rahat ve başarılı bir ilk hafta geçirmiş olacaksınız; şimdiden kolay gelsin!

Kaynak: Elle

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...