Anonymous Türkiye’ye Siber Saldırı Düzenledi

Share

Dünyaca ünlü hacker grubu Anonymous, Rusya’nın iddiaları sonrası Türkiye’ye saldırdığını duyurdu.

Son bir haftadır “.tr” uzantılı hesaplar yoğun bir saldırıya maruz kaldı. Türkiye’deki 400 bine yakın “.tr” uzantılı internet adresine 14 Aralık günü başlayan ve yoğun bir şekilde süren siber saldırılarını hacker grubu Anonymous üstlendi.

Sınırı ihlal ettiği için düşürülen Rus uçağının ardından, Putin tarafından ortaya atılan “Türkiye IŞİD’i destekliyor” açıklaması üzerine harekete geçtiğini duyuran grup, yayınladığı videoda, “Türkiye onlardan petrol alıyor ve üyelerini hastanede tedavi edip DAEŞ’e destek veriyor” dedi.

TEHDİTLERİNİ SÜRDÜRDÜ

“IŞİD’i desteklemeyi bırakmazsanız, saldırmaya devam edeceğiz” diye tehdit savuran Anonymous; Türkiye’deki banka ve devlet kurumlarının sitelerini de çökerteceğini açıkladı.

Daha önce IŞİD’e siber savaş ilan eden ve geçen ay da ‘IŞİD’i desteklediği gerekçesiyle’ Türkiye’ye karşı #OpTurkey (Operasyon Türkiye) etiketiyle kampanya başlatan aktivist hacker grubu Anonymous, kampanya kapsamında 40 bine yakın siteye saldırı düzenlendiğini açıkladı.

GÜVENLİK AÇIĞI MI?

Bazı uzmanlar ise ODTÜ bünyesinde hizmet veren nick.tr’nin saldırılar karşısında çaresiz kalmasını eleştirdi. Uzmanlar, Rusya merkezli ddos saldırılarına karşı radikal önlemler alınması gerektiğini söyledi.

Sözcü

Sevgin Şerifoğlu

Sevgin Şerifoğlu, Serinletici içeriğine güncel haberlerle editoryal katkı sağlıyor.

You may also like...