Volkswagen ‘Das Auto’ Sloganını Kaldırıyor

Share

Yaşanan dizel emisyonu skandalından sonra Volkswagen, yeniden yapılanma ve itibar artırma ile ilgili birçok hamle yaptı. Meşhur sloganın değişmesi de bunlardan biri.

Dünyayı bir nevi sallayan dizel emisyonu skandalından sonra birçok arabanın geri çağırılması, Matthias Müller’in CEO olarak başa geçmesi gibi müşterilerin güvenini geri kazanmak için birçok çalışma yapılmıştı. Şimdi ise Volkswagen, reklamlarından da hatırlayacağımız meşhur sloganı “Das Auto” kullanımını bırakıyor.

2007 yılında Martin Winterkorn tarafından oluşturulan “Das Auto”, İngilizce’de “The Car”, Türkçe’de “Araba” anlamına gelmektedir. Çok sade yapıda olan bu slogan, Volkswagen isminin Almanca’da “Halkın Arabası” anlamına gelmesiyle birleşince etkisi büyük oluyordu.

Firma henüz bu slogan için tamamen öldü şeklinde yorum yapmıyor ancak bundan sonra VW reklamlarını ve logosunu gördüğümüz yerlerde bulunmayacak. Yapılan küçük bir değişiklik ile bu saatten sonra Volkswagen logosunu gördüğümüz yerlerde slogan olarak “Volkswagen” duyacağız.

Yeni itibar kazanma mücadelesinde bu karar, kapalı kapılar arkasında 2000 kişilik bir yönetici grubu tarafından alınmış. Amaç ise itibarı tekrardan kazanmak, Amerika ve İngiltere’deki satışları yükseltip, düşen pazar paylarını yükseltmek.

Yönetici açıklamalarına göre eski “Das Auto” sloganı çok gösterişliydi. Ayrıca Volkswagen’in elektrikli arabalardaki hırsını o kadar da başarılı yansıtamıyordu.

Herbert Diess’in BMW’den, Matthias Müller’in Porsche’den VW bünyesine geçmeleri, firmanın gelecek için atılımlarda bulunduğunu gösteriyor. Yapılan toplantılarla birlikte halkın sesine kulak veriliyor, sadece dinlemekten öte söylenenlere dikkat ediliyor. Ayrıca yeni slogan “Volkswagen”, bölüm bölüm olarak dünyada tanıtılacak.

Shiftdelete

Deniz Çalışkan

İstanbul Aydın Üniversitesi Gazetecilik Bölümü’nden mezun olan Deniz, profesyonel öğrenimini yerel gazetelerde sürdürmeye devam ediyor. Kitap ve müziksiz bir hayatı kabul etmeyen Deniz için kitaplardan uyarlanan filmler özenle kaçılması gereken aktiviteler arasında yer alıyor.

You may also like...