Viyana’da Bir Yeni Yıl Masalı

Share

Yeni yıl günü neredeyse geldi. Hala bir planınız yoksa bu fotoğrafları gördükten sonra yeni yıla Viyana’da girmek isteyeceksiniz.

Neden mi? Çünkü Viyana, yılın bu zamanları tam bir ‘yeni yıl masalına’ dönüşür. Kafanızı çevirdiğiniz her yer gerçek olamayacak kadar ışıl ışıldır.

Alışveriş yaptığınız yerden çıkarken mutlaka bir ‘Frohe Weihnachten (Mutlu Noeller)’ duyarsınız. Sıcak bir gülümseme yayılıverir yüzünüze. Ne de olsa bir yeni yıl masalının kahramanları onlar. Tabii ki de kibar ve tatlı olacaklar.

Belediye binasının (Wiener Rathaus) önündeki alana kurulan küçük kulübelerin arasında gezinirken, kendinizi yeni yıla adanmış bir köyde gibi hissedeceksiniz.

Elinize bir bardak sıcak şarap alıp, yeni yıl kurabiyelerinin tadına bakmak isteyeceksiniz. Belki çam ağacınız için birkaç yeni süs seçeceksiniz.

Kahkaha ve müzik sesleri çalınacak kulağınıza. İstemsizce siz de eşlik edeceksiniz. Yeni yıl büyüsü bir anda her yanınızı sarıverecek.

Yeni yıl zamanı Viyana’daki her şey, Andy Williams’ın ‘It’s The Most Wonderful Time Of The Year’ şarkısını hatırlatır.

Sizler de bu fotoğraflara bakın ve gerçekten de “yılın en güzel zamanı”nın geldiğini hatırlayın!

Tabii Andy Williams’ın It’s The Most Wonderful Time Of The Year parçası eşliğinde…

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...