Issız Ada Anacapa’da Kamp Yapmak

Share

Yuppyy!! Anacapa Adası’na kamp yapmaya gidiyoruz! Modumuz bu şekilde, sabah erkenden kalkıp arabamıza atlayıp yollara düştük. Yakalamamız gereken 9:30 feribotu ve Los Angeles’tan Ventura’ya 1:30 saatlik yolumuz var.

Limana vardık, bizi Ventura’dan Channel Adaları (irili ufakli 8 adadan oluşmakta) Ulusal Park’larından en küçüğü ve ana karaya) olan Issiz Ada Anacapa’ya goturecek feribota bindik. Pasifik Okyanusu’nda tıngır mıngır ilerleyerek ana karanın yavaş yavaş gözlerden kayboluşunu izlerken ve bir yandan okyanusta yunus ve balinaları görmek umuduyla mavi sulara bakarken yavaş yavaş belirginleşen üzerinde sevimli bir deniz feneri bulunan minnacık ama güzel mi güzel bu adada bulduk kendimizi.

Feribottan iner inmez bizi güler yüzle karşılayan Ada Rangerı Mr. Dan süper bir haber verdi bize; bizimle feribotta olan 20 kadar ada ziyaretçisinin tümü adaya günü birlik gelmiş! Adada kamp yapan tek kampçılarız biz!! İkinci güzel haber ise saat 15:00’ten yani tüm ziyaretçiler ayrıldıktan sonra Mr. Dan ile beraber adanın çevresinde dalış ve snorkeling yapıp su altı ekolojisi Galapagos Adaları ile kıyaslanan bu güzel adanın altını üstüne getirecek olmamızdı.

Çadırımızı kurduk ve saatin 15:00 olmasını bekliyoruz…..

Adanın güney cephesinden daldık okyanusa…. Adanın bu kısmı Ulusal Park sistemi içinde devlet tarafından koruma altına alınmış ve kesinlikle avlanmak yasak. Sadece bati kısmının 1 mil ötesi yılın belirli zamanlarında avlanmaya açık. Buna bağlı olarak güney-bati arasındaki ekolojik farklılık çok belirgin. Güney kısmında kelp ormanları ve deniz yıldızlarından tutunda pasifik ıstakozlarına kadar bilumum okyanus canlısı gözlemlenebilirken bati kısmında sadece Kaliforniya deniz aslanlarını görebilmek mümkün. Bu arada kelplerin şöyle bir özelliği var, bunların uzunlukları 80 metreyi buluyor, şimdi bunlardan binlercesini düşünün okyanusun altında… Dalış yaptığın zaman sanki sık ağaçlarla kaplı bir ormanın içinde yüzüyormuşsun, uçuyormuşsun gibi hissediyorsun.

İki saat kadar suda kaldıktan sonra Inspiration Point’e (ilham Noktası) günün batışını seyretmek için geldik….. Sanıyorum yerin adının neden ilham noktası olduğunu anlatmama gerek yok çünkü büyüleyici vista her şeyi özetliyor….

Adanın gece hali bir başka güzel…. Düşünsenize şehrin ışık kirliliğinden uzakta kapkaranlık bir adada gökyüzündeki yıldızlara bakıp ve Samanyolu Galaksisi’ni cam gibi net görebilmek çadırın açık tavanından sonra öylece uykuya dalmak yavaş yavaş…

Ve sabahın erken saatlerinde deniz fenerinin sesi ile uyanmak, pembe-mor arasında bir renk gökyüzü… Fenerin tepesinden.gunesin doğuşunu izlemek de bir o kadar keyifli…

İşte adanın özeti….

Channel Adaları Ulusal Parkı’na Nasıl Gidilir? Yanınıza Almanız Gerekenler, öneriler:

Oxnard ve ya Ventura’dan Island Packer feribot seferleri mevcut. Önceden rezervasyon yapmak şart.
Kesinlikle kamp için rezervasyon yapmanız şart. Seyahatinizi önceden planlayın. islandpackers.com adresinden kamp rezervasyonu sayfasına ulaşabilirsiniz.

Adalarda yiyecek, içecek alabileceğiniz hiçbir yer yok, o yüzden yiyeceğinizi ve içeceğinizi yanınızda getirin. Fazlaca sıvı bulundurun. 2 gün kalıyorsanız 3 gün kalacakmış gibi hazırlanın.

Şnorkel ekipmanlarınızı yanınızda getirin. Adayı ziyaret edip şnorkel yapmadan olmaz….

Sabahları ince geceleri kalın giyinin. Gece uyku tulumu yeterli olmayabilir.

Yanınıza bir de çöplerinizi toplayabileceğiniz bir çöp torbası getirin. Çünkü adadan ayrılırken çöplerinizi de yanınızda götürmek zorundasınız.

Adanın tarihini anlatan yürüyüşlere katılmanızı tavsiye ederim.

Bol bol fotoğraf çekeceğiniz için yanınızda yedek bataryanızı da getirin.

Utkan Kocatürk

Erzurum'da dogdum, cocukluk yillarimin bir bolumu Izmir'de, Diyarbakir'da ve kismen Fatsa'da, yeni yetme hallerimin bir bolumu Luleburgaz'da ve Ankara'da gecti. Seyahat etmegi sevmemin, hep baska yerler gormek istememin sebeplerinden bir tanesidir hayatimin her evresinin baska sehirlerde gecmesi. (Ayrica Baris Manco'yla buyumenin de etkisi var!)... Yaklasik 8 senedir ogrenci olarak geldigim Amerika Birlesik Devletleri'nde yasiyorum. New York, NY ,Madison,WI derken suan Los Angeles,CA'ta bulunmaktayim. Amerika'nin hemen hemen her eyaletini gezdim. Yakin zamanda guneydogu Asya seyahat planlarimi gerceklestirdim. Hedefte orta ve guney Amerika var. Bunlarin disinda fotograf sanatiyla ve muzikle ilgilenmekteyim(ses muhendisiyim, ayrica besteler yapmaktayim). Los Angeles'taki Gece Bisikletcileri grubuna uyeyim ve ayrica Santa Monica Plaj Voleybolu grubunun koordinatorlerinden biriyim. Benim icin seyahat etmek hem ilham kaynagi hem de antropolojik-sosyolojik gozlem yapmami saglayan kisisel bir deneyim. Baska bir degisle seyahat ederken sadece gezip gormege odaklanmak yerine daha cok incelemek, kulture ve atmosfere olabildigince adapte olmaya ozen gosteriyorum. Paylasmanin ve ulasmanin gucune inananlardanim. iyi kesifler!

You may also like...