2015’te İzlediğimiz En İyi 10 Film

Share

2015 yılı her alanda verimli bir yıl olarak geride kalıyor. İşte bu bağlamda düzenlenen 2015 yılının en iyi filmleri ve 2015’in en iyi filmleri ile ilgili bilinmesi gerekenler!

10. Inside Out – Ters Yüz

15-12/28/news_1inside-out-ters-yuz-filmi.jpg

2015 yılının en iyi 10 filmini derlediğimiz söz konusu bu listenin 10 numarası ile sizler de, listenin neye göre derlendiğine dair çıkarımlar yaparak başlayabileceksiniz. Zira 2015 yılının en iyi 10 filmi listesi, popülerlik ve seyircilerin geri dönüşleri harmanlanarak ortaya çıkartıldı.

Listeye geri dönecek olursak, 10 numarada bizleri Inside Out yani Ters Yüzisimli animasyon filmi karşılıyor. Animasyon filmleri, özellikle Buz Devri ve İnanılmaz Aile gibi filmlerle hemen her yaşa hitap edebilecek bir boyut kazandı. Bu durumun son örneği de 2015 yılıyla Inside OutTers Yüz filmi oldu.

Daha önce The Toy StoryOyuncak Hikayesi ve WALL-EVOL-i filmlerinin de ardındaki yapım şirketi olan Pixar aracılığıyla seyircilerin karşısına çıkan Inside Out-Ters Yüz, 2015 yılı içerisinde iMDb kanadında da en yüksek oy alan animasyon filmlerinden biri olmayı başardı.

Yeni bir şehre ve dolayısıyla yeni bir hayat mecrasına başlayan bir karakterin başından geçenleri konu alan Ters Yüz, her yaştan kimseye hitap eden konusu ile öne çıkan filmlerden oluyor.

9. Ant-Man – Karınca Adam

15-12/28/news_2-ant-man-karinca-adam.jpg

Peyton Reed‘in yönetmen koltuğunda oturduğu ve Poul Rudd, Micheal Douglas, Corey Stoll ve Evangeline Lilly isimlerinin öne çıktığı Marvelfilmlerinde Ant-Man yani Karınca Adam filmi, listemizin 9 numarasında yer alıyor.

Marvel yapımlarından aşina olunduğu üzere bir süper kahraman kurgusunu yansıtan Karınca Adam, farklı ve eğlenceli senaryosuyla izleyicilerine iyi vakit geçirmeyi başarabilen filmlerdendi.

8. Mad Max: Fury Road – Çılgın Max: Öfkeli Yollar

15-12/28/news_4-mad-max-filmi.jpg

Listemizin 8 numarasında, 2015 yılının en çok konuşulan filmlerinden olanMad Max filmi yer alıyor.

Elde ettiği büyük popülaritesine rağmen bir o kadar da eleştiri yağmuruna tutulan Mad Max, tüm olumsuzluklara rağmen ilginç senaryosu ve farklı kurgusu ile birçok kesim tarafından da sevilen filmlerden olmayı başardı.

Aksiyon sevenler için de ayrıca ilgi bulan filmlerden olan Mad Max, sıkıcı olarak değerlendirilen kurgusu ve tekrar eden bolca sahnesi ile listemizin 8 numarasında kalıyor.

7. Creed

15-12/28/news_5-creed-filmi.jpg

Rocky efsanesinin bir nevi devam filmi niteliğini taşıyan Creed, 2015’in en iyileri arasında 7. sırayı alıyor.

Rocky Balboa karakteriyle yeniden seyirci karşısına çıkan Sylvester Stalloneismine Michael B. Jordan isminin eşlik ettiği Creed filmi, Rocky efsanesini günümüze taşıyor.

Rocky filmine aşina olanların iyi bileceği üzere Apollo Creed‘in oğlunu konu alan film, yeni bir Creed‘in Rocky Balboa‘nın akıl hocalığıyla yeniden doğuşunu konu alıyor.

Rocky filmi ve boks severler için iyi bir örnek niteliğinde olan Creed, akıcı senaryosu ve başarılı oyunculukları ile listemizin de 7. sırasında yer alıyor.

6. Avengers: Age of Ultron – Yenilmezler: Ultron Çağı

15-12/28/news_6-anevgers-ultron-age-yenilmezler-ultron-cagi.jpg

Deyim yerindeyse Marvel yıldızlarını bir araya getiren AvengersYenilmezler film serisinin son ürünü Yenilmezler: Ultron Çağı, listemizin 6. sırasında konumlanıyor.

Iron Man, Thor, Hulk, Captain America ve Black Widow kahramanlarını içerisinde barındıran Yenilmezler: Ultron Çağı, aksiyon severler için bulunmaz bir nimet…

Yeni bir maceraya atılan 5 Marvel süper kahramanı bir araya getirenYenilmezler: Ultron Çağı, bol aksiyonu ve başarılı oyunculukları ile listemizin 6. sırasında!

5. It Follows

15-12/28/news_1-it-follows-filmi-pesimdeki-seytan.jpg

Korku, gizem ve mecera öğelerini bir araya getiren ve Peşimdeki Şeytan Türkçe ismiyle  sunulan It Follows filmi, konusu bakımından 2015 yılında seyirciyle buluşan nadir filmlerinden…

David Robert Mitchell tarafından yazılan ve yönetilen It Follows filminin başrolünde ise güzel oyuncu Maika Monroe yer alıyor.

Cinsel bir deneyimin ardından kendini doğaüstü karşılaşmaların arasında bulan bir kadının devam eden olaylarını konu alan It FollowsPeşimdeki Şeytan, gerilimi yüksek sahneleri ile de listemizin beşinci sırasında yer almayı başarıyor.

4. Ex Machina

15-12/28/news_1-ex-machine-filmi.jpg

2015 yılının öne çıkan Bilim-Kurgu filmlerinden olan Ex Machina, yine 2015 yılında sık sık gündeme farklı tartışmalar ile gelen Yapay Zekakonusu ele alıyor.

Yapay Zeka kavramına çok farklı bir yaklaşım getiren Ex Machina, aslında gerçek anlamda Yapay Zeka yapısının insandan nasıl farklı bir kavrama yetisine sahip olduğunu gösterir nitelikte…

Bilim-Kurgu filmleri veya Yapay Zeka ile ilgili kimseler için ciddi anlamda dikkat çekici filmlerden olan Ex Machina, listemizin de 4. sırasını alıyor.

3. The Revenant – Diriliş

15-12/28/news_1-the-revenant-filmi-dirilis-filmi.jpg

1820’li yılları konu alan Drama filmi The RevenantDiriliş, intikam peşine düşen bir adamı tüm yönleriyle seyirciye yansıtmayı amaçlıyor.

Alejandro G. Iñárritu isminin yönetmenliği üstlendiği ve ünlü oyuncu Leonardo DiCaprio isminin başrolünü üstlendiği The Revenant filmi, etkileyici senaryosu ile listemizin 3. sırasında yer ediyor.

2. Star Wars: The Force Awakens – Yıldız Savaşları: Güç Uyanıyor

15-12/28/news_1-star-wars-the-force-awakens.jpg

Aslında 2015 yılının en iyi filmleri arasında üzerinde en az konuşulması gereken film olarak gösterilebilecek Star Wars: The Force AwakensYıldız Savaşları: Güç Uyanıyor, mazide yer etmiş bir efsaneyi günümüze taşıyor.

Sinemaya ilgili olan hemen her kimse tarafından bilinen ve yorumlananStar Wars film serisi, 2015 yılıyla beraber yeniden canlandırılmış oldu.

Büyük bir bekleyiş ve heyecan ile yeniden beyazperdeye çıkan Star Wars: The Force Awakens ne kadar beklentileri karşıladı bilinmez ancak, 2015 yılının en iyi 2. filmi olmayı başarmış durumda…

1. The Martian – Marslı

15-12/28/news_3-marsli-filmi-the-martian-film.jpg

Endy Weir‘ın kaleminden doğan ve deyim yerindeyse beyazperdede ete kemiğe bürünen The Martian yani Marslı filmi, 2015 yılının en iyi filmlerilistesinde zirvede yer almayı başarıyor.

Bilim-Kurgu kategorisinde olduğu kadar Sinema dünyası için de önemli bir yer açmış olan Marslı; ilgi çekici konusu, başarılı oyunculukları, uzay bilimi ve gelecekçi anlayışı ile hemen her kesimden izleyicinin ilgisini uyandırmayı başarmış oldu.

Başarılı yönetmen Ridley Scott tarafından yönetimi üstlenilen ve ünlü oyuncu Matt Damon isminin başrolünde yer aldığı Marslı filmi, gerçek dünya bilimi ile de paralel bir seyir sunuyordu.

İnsanlı Mars görevlerinin mümkün olduğu bir dönemi konu olan -ki bu dönem günümüzde NASA tarafından da ciddi anlamda dile getiriliyor- ve bir kaza sonucu Mars’ta mahsur kalan astronotun başından geçenleri hem mizahi hem de psikolojik olarak işleyen Marslı filmi, birçok çekim tekniği ile de beğeni kazandı.

Shiftdelete

Sezin Nil Tufan Bardakçı

Her şey için yeterli olduğu sanılır ama Nil için satranç oynamak elde ettiği şampiyonluklara rağmen sadece fazla iddialı bir hobiden ibaret. Yeterince zeki olduğunu göstermek yerine herkesin iyi olabilmeyi bu kadar dilediği bir oyunu kendisine iktisata yönlendiren bir analitik düşünce kaynağı olarak yorumluyor. Çok düşünüp az konuşuyor ve çok okuyup az yazıyor. Hayatın ona gelişini doğru yorumlayana kadar olanları saymazsak İstanbul Ticaret Üniversitesi İktisat Bölümü mezunluğundan pek de haz etmiyor. Oyunun kurallarına aykırı bir “rok” daha deyip onu yenilmez satranççı kimliği Colly’e hapsetmeden hayatta savrulmayı umuyor. Maroon 5 eşliğinde.

You may also like...