Ehliyette IQ Dönemi

Share

Ehliyet verilmesi için aranacak sağlık şartlarına dair yönetmelikte yapılan değişiklikle birlikte artık, zeka geriliği (IQ düzeyi 79 ve altı), bunama sorunu, duygusal rahatsızlığı olanlar ve alkol ya da uyuşturucu bağımlıları sürücü belgesi alamayacak. Yönetmelik değişikliği, 1 Ocak 2016’dan itibaren yürürlüğe girecek.

“Sürücü Adayları ve Sürücülerde Aranacak Sağlık Şartları ile Muayenelerine Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” Resmi Gazete’de yayımlandı.

Buna göre, sürücü ve sürücü adaylarının muayeneleri, Sağlık Bakanlığı’na ve üniversitelere bağlı sağlık tesisleri, aile sağlığı merkezleri ve Sağlık Bakanlığı’nca ruhsatlandırılan özel sağlık kuruluşlarında görevli tabip veya uzman tabip tarafından yapılacak ve sağlık raporu düzenlenecek.

Tabiplerce verilen sağlık raporlarında tabibin kaşe ve imzası bulunacak. Tabiplerce verilen raporların gerçeğe uygun olmadığının tespiti halinde bu raporlar geçersiz sayılacak ve sorumlular hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulacak. Bu tabipler bir daha sürücü adayları ve sürücüler için sağlık raporu veremeyecek.

T24

Deniz Çalışkan

İstanbul Aydın Üniversitesi Gazetecilik Bölümü’nden mezun olan Deniz, profesyonel öğrenimini yerel gazetelerde sürdürmeye devam ediyor. Kitap ve müziksiz bir hayatı kabul etmeyen Deniz için kitaplardan uyarlanan filmler özenle kaçılması gereken aktiviteler arasında yer alıyor.

You may also like...