George Lucas ‘Beyaz Köle Tacirleri’ Dediği Disney’den Özür Diledi

Share

Star Wars (Yıldız Savaşları) serisinin yaratıcısı George Lucas serinin telif haklarını sattığı Disney şirketi için kullandığı “beyaz köle tüccarları” ifadesi nedeniyle özür diledi.

Dört yıl önce Star Wars’un haklarını 4,05 milyar dolara Disney’e satan Lucas geçen hafta katıldığı bir televizyon programında “Çocuklarımı beyaz köle tüccarlarına satmış gibiyim” demişti.

Lucas yayımladığı yazılı açıklamada “yanlış ifadeler seçtiğini, çok uygunsuz bir benzetme yaptığını ve Disney’e büyük bir saygısı olduğunu” belirtti.

Lucas “Disney’le 40 yıldır çalışıyorum ve şirketle Bob Iger’ın liderliğine büyük bir saygı duyduğum için Star Wars’ın emanetçisi olarak onları seçtim” dedi.

George Lucas televizyon programındaki söyleşide Disney’in Star Wars serisi için belirlediği rotayı eleştirmişti.

Lucas’ın açıklamaları

Lucas “Geçmişe dair bir film yapmak istiyorlardı. Ben bunu sevmiyorum. Her filmi tamamen farklı, farklı gezegenlerle, farklı uzay gemileriyle, yepyeni bir şey haline getirmek için çok çalışıyorum. Zaten beni pek işin içine karıştırmak istemiyorlardı. Karışırsam sorun çıkaracaktım ve benim yapılmasını istediğim şeyleri yapmayacaklardı. Çünkü artık bunu yapma yetkim yok” demişti.

Lucas ayrıca “Bunlar benim çocuklarım. Tüm Star Wars filmleri. Onları sevdim ve ben yarattım. Filmlerle çok yakından ilgiliyim. Onları bütün bunları alan beyaz köle tacirlerine sattım” diye de eklemişti.

Star Wars serisinin yedinci filmi “Güç uyanıyor” geçen haftasonu gişede 1 milyar dolar barajını en hızlı aşan film olmuştu.

BBC

Sezin Nil Tufan Bardakçı

Her şey için yeterli olduğu sanılır ama Nil için satranç oynamak elde ettiği şampiyonluklara rağmen sadece fazla iddialı bir hobiden ibaret. Yeterince zeki olduğunu göstermek yerine herkesin iyi olabilmeyi bu kadar dilediği bir oyunu kendisine iktisata yönlendiren bir analitik düşünce kaynağı olarak yorumluyor. Çok düşünüp az konuşuyor ve çok okuyup az yazıyor. Hayatın ona gelişini doğru yorumlayana kadar olanları saymazsak İstanbul Ticaret Üniversitesi İktisat Bölümü mezunluğundan pek de haz etmiyor. Oyunun kurallarına aykırı bir “rok” daha deyip onu yenilmez satranççı kimliği Colly’e hapsetmeden hayatta savrulmayı umuyor. Maroon 5 eşliğinde.

You may also like...