BlackBerry OS’un Sonu Geliyor

Share

Son yıllarda eski popülerliğini kaybeden BlackBerry, Priv modelinde Android kullanarak beğeni toplamıştı. Peki, BlackBerry kendi işletim sistemini bitiriyor mu?

Bir zamanlar herkesin elinden düşürmediği BlackBerry, uzun zamandır oldukça kötü bir görüntü sergiliyordu. Teknolojinin hızına yetişemeyip, telefonlarında kullandığı BlackBerry OS’u güncelleyemeyen BlackBerry, böylece yerini Apple ve Samsung’a kaptırmıştı.

Uygulama mağazasının yetersizliği ve işletim sisteminin stabil çalışmaması nedeniyle kullanıcılar tarafından ikinci plana atılan BlackBerry’de bu gözlemleri yaparak son amiral gemisi Priv’de Android kullanmaya başlamıştı.

Yüksek fiyat yapılandırılmasına ve son yıllarda oluşan kötü imajına rağmen Priv modeli ile yeniden çıkış yakalamayı başaran firma, kendisini 2-3 yıl geriye iten işletim sistemi BlackBerry OS’u artık kullanmayacak gibi gözüküyor.

Yoluna Android’li telefonlarla devam etmesini beklediğimiz BlackBerry’nin CEO’su John Chen, 2016 yılı içerisinde Android işletim sistemiyle çalışan yeni telefonlarını tanıtacaklarını duyurdu.

16-01/08/blackberrypriv.jpg

Elde edilen bilgilere göre Blackberry’nin Android işletim sistemiyle çalışacak yeni amiral gemisi telefonunun ismi “Vienna” olacak. Priv’le beraber güçlü bir donanımla kullanıcılarının karşısına çıkan BlackBerry’nin Vienna’da kullanacağı donanım da az çok tahmin edilebiliyor.

Shiftdelete

Selim Kamitoğlu

İç mimar Selim Kamitoğlu'nun tasarım anlayışı ve neyin nasıl görüneceğine dair doğal içgüdüleri onu işinde olduğu gibi hayatın diğer alanlarında da yalnız bırakmıyor. Yaşantısını İstanbul’da sürdüren Selim, Serinletici ile beraber aile şirketinde yönetici olarak çalışıyor.

You may also like...