Mantarlı Tavuklu Sıcak Sandviç

Share

Sıcak sandviç denildi mi akan sular duruverir. Kimisine göre ara öğün olsa da ana öğün olarak tercih edenler de bir hayli fazladır. Biz de öyle yaptık ve bu soğuk havada akşam yemeğimizi sıcak sandviçle ısıtmaya karar verdik.

Tam tahıllı iki dilim ekmeğin üzerine peynir dilimleri yerleştirdik ve ızgaraya attık. Ekmeklerin üzerindeki peynirler erirken biz de sote yaptığımız mantar ve tavukları küçük parçalar halinde kestik. Tabii bir de sandviçlerin olmazsa olmaz öğesi biber ekledik. Sevmiyorsanız biber katmanıza erek yok.

Hafifçe eriyen peynirli ekmeklerin üstüne mantar, tavuk ve biberleri dizdik. Üzerine rendelediğimiz kaşar peynirinden minik tutamlar halinde ekledik. Ve birkaç damla zeytinyağı damlattık.

Sandviçleri kaşar peynirleri eriyene kadar ızgaraya attık. 1.5 dakika gibi kısa bir sürede kaşar peynirleri eridi ve sıcak sandviçlerin üzerine kekik ve pul biber serptik. Sonra da keyifle yedik.

Afiyet olsun!

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...