İngiliz Oyuncu Alan Rickman Yaşamını Yitirdi

Share

Harry Potter serisinde canlandırdığı ‘Profesör Snape’ rolüyle geniş kitlelerin tanıdığı ünlü İngiliz sinema ve tiyatro oyuncusu Alan Rickman, 69 yaşında hayatını kaybetti. Rickman’ın ailesi, usta oyuncunun uzun zamandır kanserle mücadele ettiğini belirtti.

“Harry Potter” ve “Zor Ölüm” filmlerinde canlandırdığı karakterlerle dünya çapında tanınan Rickman’ın kansere yenik düştü.

Rickman’ın dünya çapında tanınmasına vesile olan Bruce Willis ile oynadığı 1988 yapımı “Zor Ölüm” filminde canlandırdığı ‘Hans Gruber’ rolü oldu.

Ünlü aktör Harry Potter serisinde ‘Profesör Snape’i canlandırıyordu.

‘Kötü adam’ rolleriyle tanınıyordu

İngiltere’nin başkenti Londra doğumlu Rickman, kariyerine tiyatroyla başladı. Daha sonra Hollywood filmlerinde rol almaya başlayan Rickman, özellikle ‘kötü adam’ rolleriyle biliniyordu.

İngiltere’de İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn, Rickman’ı “neslinin en muhteşem oyuncularından biri” sözleriyle övdü ve Twitter’dan oyuncunun ailesine başsağlığı diledi.

T24

Deniz Çalışkan

İstanbul Aydın Üniversitesi Gazetecilik Bölümü’nden mezun olan Deniz, profesyonel öğrenimini yerel gazetelerde sürdürmeye devam ediyor. Kitap ve müziksiz bir hayatı kabul etmeyen Deniz için kitaplardan uyarlanan filmler özenle kaçılması gereken aktiviteler arasında yer alıyor.

You may also like...