2016’da Para Biriktirmenin 10 Yolu

Share

Yeni yılda çok para harcadınız diye tüm yıl böyle gitmek zorunda değil! Günlük hayatınızda yapacağınız küçük değişikliklerle bankada paranızın birikmesini sağlayabilirsiniz. Hem yaz harcamalarına şimdiden hazırlanmak lazım öyle değil mi?

1. Her zaman buzlukta malzemeniz olsun. Üşendiğiniz zamanlarda dışarıdan yemek söylemenizin önüne geçecektir. Tek yapmanız gereken ısıtmak.

2. İş için öğle yemeğinizi evden götürün. Hem daha sağlıklı, hem çok daha ucuz olacağı kesin.

3. Daha sık toplu taşıma kullanmaya çalışın. Her yere taksi veya araba kullanmak cüzdanınızı sandığınızdan daha çok sarsıyor. İnanmıyorsanız hesaplamak çok kolay!

4. Market alışverişine aç çıkmayın. Onca reyon çikolata ve aburcubur arasında gereğinden fazla almanıza sebep olacaktır.

5. Arkadaşlarınızla bütçeniz konusunda açık olun. Her gün çok pahalı yerlere gitmek yerine arada küçük kafeleri deneyebilirsiniz.

6. Seyahatlerinizi erken ayarlayın. Erken uçuşlarda normalde ödeceyeğinizin yarı fiyatını ödeyerek uçabilirsiniz.

7. Alkolü azaltmak sandığınızdan daha çok biriktirmenizi sağlayacaktır. Hesaplayın! Onun yerine taze meyve suyu ya da meyve kokteylleri deneyin.

8. Bozukluk kavanozu edinin. Ne zaman elinizde 1 lira olsa içine atın.

9. Yanınızda çerez ya da meyve bulundurun. Dışarıda ani açlıkların önüne geçmiş olursunuz. Ne kadar sağlıklı olduğundan bahsetmiyoruz bile!

10. Mağazaların indirimlerini kovalayın. Ancak her %50 her şeyi almak zorundasınız demek değil. İhtiyacınız olan parçaları daha ucuza alabilmek amaç.

Kaynak: Marie Claire

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...