Spor Gündemi: Aslan’dan İyi Başlangıç

Share

Spor gündeminde geride kalan haftanın öne çıkan olaylarını Anıl Yazar sizler için değerlendirdi.

ASLAN’DAN İYİ BAŞLANGIÇ

Spor Toto Süper Lig’de ikinci yarının açılış maçına çıkan Galatasaray evinde eski futbolcusu Okan Buruk’un çalıştırdığı Sivasspor’u Selçuk İnan (penaltı), Sinan Gümüş ve Burak Yılmaz’ın (penaltı) golleriyle 3-1 mağlup etti. Sivasspor’un tek sayısı ise Uruguaylı David Texeira’dan geldi.

Taraftardan ıslıklı protesto

Mücadelenin 59.dakikasında pas hatası yaptığı nedeniyle Burak Yılmaz’ı ıslıklayan Galatasaray’lı taraftarlar, 63. Ve 65.dakikalarda gol pozisyonlarından yararlanamayan Yılmaz’ı ıslıklamayı devam etti. Burak Yılmaz’ın karşılaşmanın 86.dakikasında penaltıdan attığı golden sonra armayı öpmesi de dikkat çekti.

Galatasaraylı taraftarlar daha önce Karşıyaka ile oynanan Türkiye Kupası maçında da Umut Bulut’u protesto etmişti.

Donk ve Linnes’te işlem tamam

Galatasaray’ın Kasımpaşa’dan transfer ettiği Ryan Donk, Süper Lig’in ikinci yarısındaki ilk maçta sahaya ilk 11’de çıktı. Norveç’in Molde takımından transfer edilen sağ bek Martin Linnes ise Sivasspor maçını tribünden takip etti.

Galatasaray’ın forvet hattı için Martin Benitez’le temaslarını sıklaştırdığı da gelen haberler arasında.

KARTAL’A KAR ENGELİ

Gömülü resim için kalıcı bağlantı

Spor Toto Süper Lig’in 18. haftasındaki Beşiktaş – Mersin İdman Yurdu maçını hakem Mete Kalkavan yoğun kar yağışından dolayı maçı erteledi.

Kurallar gereği maçın 24 saat içinde oynanması gerekse de TFF temsilcisi, yaptığı açıklamada, meteorolojiden gelen bilgiye göre yarın daha şiddetli bir kar yağışı beklendiği için maçın ileri bir tarihe ertelendiğini duyurdu.

Süper Lig’in 18.haftası Eskişehirspor-Fenerbahçe mücadelesiyle tamamlanacak. Ancak Eskişehir’deki soğuk ve karlı hava nedeniyle bu karşılaşmanın da ileri bir tarihe ertelenmesi bekleniyor.

MERSİN İSTİFA YURDU

Ligin ilk yarısının 17.sırada tamamlayan Mersin İdmanyurdu’nda teknik direktör krizi yaşanıyor.

Bülent Korkmaz’ın görevden ayrılmasının ardından önce Hakan Kutlu ile anlaşan güney ekibi, Kutlu’nun 1 gün sonra istifa etmesinin ardından Nurullah Sağlam’la anlaştı.

Ancak Nurullah Sağlam’ın da görevinin 2.gününde takımın ekonomik ve mental sorunları nedeniyle istifa etmesinin ardından teknik direktörsüz kalan Mersin ekibi, son olarak Ümit Özat’la anlaştı.

EUROLEAGUE’DEKİ TÜRK DERBİSİ EFES’İN

Basketbol THY Avrupa Ligi Top 16 turunda Fenerbahçe’nin galibiyetle kapattığı üçüncü haftada, Türk derbisinde Anadolu Efes, Darüşşafaka Doğuş’u 84-71 mağlup etti.

Türk derbisinde Anadolu Efes, Abdi İpekçi Spor Salonu’nda ağırladığı, grupta henüz galibiyetle tanışamayan Darüşşafaka Doğuş’u 84-71 yenerek ikinci galibiyetine imza attı. Üçüncü hafta maçlarının ardından E Grubu’nda tüm maçlarını kazanan tek takım konumundaki Fenerbahçe liderliğini sürdürürken, grubun 2 galibiyetli takımlarından İspanya’dan Unicaja Malaga ikinci, Anadolu Efes üçüncü, Lokomotiv Kuban ise 4’üncü sıraya yerleşti.

Üç Türk ekibinin de E Grubu’nda yer aldığı Top 16 turunda, Fenerbahçe konuk ettiği Rusya temsilcisi Lokomotiv Kuban’ı 85-79 mağlup ederek 3’te 3 yaptı.

Anıl Yazar

Üniversite'ye kadar lisanslı olarak basketbol oynayan ve 2008'den itibaren internet sitelerinde editör ve yazarlık yapmaya başlayan Anıl Yazar, Hürriyet gazetesi ve Nesine.com'da kadrolu olarak çalıştı. Londra'da, BBC Türkçe Servisinde de staj yapan ve burada BBC'nin eğitimlerine katılan Yazar, Serinletici'de spor içerikli yazılarının yanında gazetecilik başta olmak üzere hayatın diğer alanlarına dokunan yazılar yazıyor. Halen internet spor medyasında aktif olarak çalışan Yazar, Ankara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü ve Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi İşletme Bölümü mezunudur. Ankara Üniversitesi Gazetecilik Bölümünde yüksek lisans eğitimini devam ettiren Anıl Yazar, futbol, basketbol ve Formula 1’le ilgili yazılar yazması sebebiyle takipçisi olduğu bu konuların dışında bir tarih meraklısı ve farklı ülkeleri, kültürleri keşfetmeyi seven bir gezgindir.

You may also like...