Stephen Hawking: İnsanlığı Kendi Eserleri Tehdit Ediyor

Share

Ünlü fizikçi Profesör Stephen Hawking, kendi eseri olan tehlikelerin insanlığı tehdit ettiğini söyledi.

Hawking, bu tehlikeler arasında nükleer savaş olasılığı, küresel ısınma ve genetik yapısı değiştirilen virüsleri saydı.

BBC tarafından düzenlenen bir konferans dizisine katılan Hawking, buna rağmen “başka dünyalar üzerinde koloniler oluşturacağı varsayılırsa, insanlığın varolmayı sürdürebileceğini” belirtti.

Hawking, “belli bir yılda dünyada bir felaket meydana gelme olasılığı düşük olabilir, ancak bu olasılık zamanla artıyor ve gelecek bin ya da on bin yıl içinde bir felaket meydana gelmesi neredeyse kesinleşiyor” dedi.

“O zamana kadar uzaya ve diğer yıldızlara açılmış oluruz. Bu nedenle dünyadaki felaket insan ırkının sonunu getirmez” diyen Profesör Hawking şöyle devam etti:

“Ancak gelecek yüzyıl içinde uzayda kendi kendine yetecek koloniler oluşturma olasılığımız düşük. Bu nedenle bu dönemde çok dikkatli olmalıyız.”

Stephen Hawking bilim ve teknolojideki ilerlemenin, yolunda gitmeyebilecek yeni gelişmelere de neden olabileceğine dikkat çekti.

Ancak yine de insanlığın bu tehlikeleri aşabileceği görüşünde:

“İlerlemeyi durduracak, ya da kaydettiğimiz ilerlemeden geri dönecek değiliz. Bu nedenle tehlikelerin farkına varmalı ve kontrol altına almalıyız. Ben iyimser bir insanım. Bunu yapabileceğimize inanıyorum.”

BBC

Tolga Erbak

Kırklareli’de doğan Tolga Erbak, ilk ve orta öğretimini aynı şehrin Lüleburgaz ilçesinde tamamladı. Eğitim yaşamına İstanbul Kültür Üniversitesi’nde işletme okuyarak devam eden Tolga, üniversite yaşamının ardından İngiltere’de dil eğitimini tamamladı. Bu süre zarfında online dergi EDergim’in genel yayın yönetmenliği, yabancı film/diziler için altyazı çevirileri ve çeşitli dergi & sitelere Formula 1 haber çevirileri yapıp köşe yazıları yazan Tolga, aynı zamanda Türkiye’de önemli yer tutan sözlük sitelerinden Limon Sözlük’ün de kurucusu. Tolga Erbak’ın 2010 yılında başladığı ilk romanı Gidecek Var, yaklaşık 1,5 yılda tamamlandı ve 2012′nin Aralık ayında, Cinius Yayınları’ndan çıktı. 2015 yılında Beykent Üniversitesi İşletme Yönetimi (MBA) bölümünde yüksek lisansını tamamlayan Tolga, yine 2015’te, internet kullanıcılarının değişen beklentileri çerçevesinde Limon Sözlük’ü yeniden konumlandırarak aktüel haber-eğlence sitesi Serinletici'nin kurulmasına öncülük etti ve halen Serinletici genel yayın yönetmenliği konumunda yer alıyor.

You may also like...