Cennette İyi Bir Gitariste İhtiyaç Varmış…

Share

Efsanevi gruplardan The Eagles’ın kurucusu Glenn Frey yaşamını yitirdi. Böylelikle müzik dünyasının son zamanlardaki büyük kayıplarına bir yenisi daha eklendi.

Belki birçoğunuz Glenn Frey’in ismini duymamış olabilirsiniz ama ‘Hotel California’ denildiğinde aklınızda bazı imgeler belirmeye başlayacaktır.

Eagles’ın müthiş gitaristi Glenn Frey ve grubun baş vokalisti/davulcusu Don Henley gelmiş geçmiş en büyük başarılardan birine imza atarak Hotel California’yı yazdılar. Şarkı tam anlamıyla bir şehir efsanesine dönüştü.

Üzerine binlerce hikaye yazıldı. Öyle ki her birine kendimizi kaptırdık ve şarkıyı her dinlediğimizde farklı görüntüler belirdi film şeridi gibi gözlerimizin önünde. Her defasında da ilk kez dinlemişiz gibi hissettik kendimizi.

Frey, müzik tarihine daha pek çok unutulmaz eser kattı; ama Hotel California’nın kalbimizdeki yeri apayrı oldu. O yüzden de Glenn Frey’e Hotel California ile veda ediyoruz.

Cennetteki müthiş gitariste…

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...