Japonya’da Bir Kişi İçin Tren Seferi

Share

Japonya, 3 yıldır yalnızca bir yolcu için, mağdur olmasın diye tren durağını açık tutarak yıllardır hizmet veriyor.

The Kami-Shirataki station in Hokkaido, Japan, is visited by a train twice a day, once in the morning and once in the afternoon

Japonya’nın Hokkaido adasının kuzey ucunda bir tren istasyonu yalnızca bir öğrenci için yıllardır açık tutuluyor. Her gün okula gidip gelmesi için istasyona bir tren sabah ve akşam mutlaka uğruyor.

Karar Japonya Demiryolları tarafından 3 yıl önce verilmiş. İstasyondaki yolcu sayısının aşırı düşüşü önce istasyonun tamamen kapatılmasını gündeme getirirken sonrasında ilginç bir karar alınmış.

 The company had initially planned to shut down the train station, which was almost unused, in 2012 due to its remote location

Genç kız mezun olana dek istasyon açık kalacak. Hatta demiryolları trenin saatlerini genç kızın okul saatlerine göre ayarlamış. Üç yıla yakındır açık tutulan bu istasyon, liseli kız çocuğunun mart ayında mezun olmasıyla kapatılacak.

Whether the train stops at the station depends on the schoolgirl's timetable, so they pass by when she is on holiday 

Nüfusu hızla azalan Japonya’da kırsal alanlara ulaşım seçenekleri de her geçen gün azalırken Hokkaido’da yaşanan bu sıradışı uygulama şimdiden bütün Batı medyasında haber olmuş durumda.

Sözcü

Sevgin Şerifoğlu

Sevgin Şerifoğlu, Serinletici içeriğine güncel haberlerle editoryal katkı sağlıyor.

You may also like...