5 Gezegen Aynı Hizada

Share

Evren gözlerimizi kamaştırmaya devam ediyor.

20 Ocak 2016’dan itibaren 5 hafta boyunca, 5 gezegen aynı hizada olacak ve dünyadan rahatlıkla görülebilecek. Satürn ile Mars arasında yer alan Antares ile Mars ve Jüpiter arasında yer alan Spica isimli yıldızlar da gözlenebilecek.

Merkür, Venüs, Satürn, Mars ve Jüpiter gezegenlerinin aynı hizada sıralanarak bu geceden itibaren Dünya’dan çıplak gözle görülebileceği açıklandı. Önemli kozmik olayları ziyaretçileriyle paylaşan EarthSky.org’da yer alan habere göre en son 10 yıl önce gerçekleşen bu sıralanma 20 Ocak’tan itibaren 5 hafta boyunca her gün güneş doğmadan önce gözlemlenebilecek. Satürn ile Mars arasında yer alan Antares ile Mars ve Jüpiter arasında yer alan Spica isimli yıldızların da gözlenebileceği belirtildi.

Avustralya’nın Swinburne Üniversitesi’nden gökbilimci Dr. Alan Duffy, farklı yıllık döngülere sahip gezegenlerin sıralanmasını “görülmeye değer bir olay” olarak niteledi. 24 Ocak gecesi Merkür, doğu ufkunda Dünya’ya en yakın konumunda olacak. Aynı gece Jüpiter ise batıda olacak.

Benzer bir olay son kez 15 Aralık 2004 ile 15 Ocak 2005 tarihleri arasında yaşanmıştı.

Bir sonraki sıralanma ise daha yakın. 13 ile 19 Ağustos tarihleri arasında gezegenler tekrar sıralanacak. Fakat bu sefer Merkür ve Venüs kuzey yarımküreden rahatlıkla görülemeyecek.

Sözcü

Nilüfer Çökmez

Beykent Üniversitesi Gümrük İşletme Bölümü ve Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümlerini bitiren Nilüfer Çökmez, halen özel bir firmada Gümrük Müşavir Yardımcısı olarak iş yaşamını sürdürüyor. Güneş, ay ve gezenlerin ruh hallerini etkilediğine inanan Nilüfer, astrolojiye olan ilgisiyle başkalarını ve kendimizi tanıyacağımıza inanıyor. Günlük rutin geçen iş, okul ve ev hayatımızı burç yorumlarıyla az da olsa eğlenceli kılmayı amaçlayan Nilüfer, astroloji yazıları yazıyor.

You may also like...