Star Wars 8’in Vizyon Tarihi 15 Aralık 2017’ye Ertelendi

Share

Star Wars 8 için bekleyiş, tahmin edilenden biraz daha uzun sürecek. Yapımcı Disney, efsanevi serinin en yeni filminin 15 Aralık 2017’de vizyona gireceğini açıkladı. İlk etapta filmin aynı yılın mayıs ayında izleyicilerle buluşması planlanmıştı. Bu haber hayranlar için üzücü olsa da, alınan kararın makul olduğunu söylemek mümkün.

Serinin vizyona giren en son filmi olan Güç Uyanıyor için de benzer bir erteleme kararı alınmış, böylelikle yönetmen J.J. Abrams’a film üzerinde biraz daha fazla çalışma imkanı sağlanmıştı. Geçtiğimiz aralık ayında vizyona giren filmin gişede gösterdiği muazzam başarı, alınan erteleme kararının doğruluğunu ortaya koymuştu. Aynı kararın Star Wars 8 için de tekrarlanması, hem yönetmen Rian Johnson’a film üzerinde daha fazla çalışma imkanı sağlıyor hem de vizyon dönemi itibarıyla yeni filmin Güç Uyanıyor’un gişe başarısını yakalamasını kolaylaştıracak bir etken niteliği taşıyor.

Erteleme kararı, yeni Star Wars filmlerinin yayın tarihleri arasında daha fazla zaman bırakılmasını da mümkün kılıyor. Disney, Star Wars evrenine başka bir açıdan yaklaşacak Rogue One’ı bu yılın aralık ayında vizyona sokmayı planlıyor. Sekizinci Star Wars filminin Rouge One’dan 5 ay sonra yayınlanması, kamuoyunu aşırı doz “Star Wars” etkisine maruz bırakabilir ve bu durum yeni filmin gişe başarısına olumsuz bir etkide bulunabilir.

Dolayısıyla Disney’in tüm Star Wars filmleri için vizyon tarihi olarak aralık ayını seçmesi ve kamuoyuna filmleri sindirmek adına yeterli zaman vermesi mantıklı bir karar gibi gözüküyor.

Teknoblog

Sezin Nil Tufan Bardakçı

Her şey için yeterli olduğu sanılır ama Nil için satranç oynamak elde ettiği şampiyonluklara rağmen sadece fazla iddialı bir hobiden ibaret. Yeterince zeki olduğunu göstermek yerine herkesin iyi olabilmeyi bu kadar dilediği bir oyunu kendisine iktisata yönlendiren bir analitik düşünce kaynağı olarak yorumluyor. Çok düşünüp az konuşuyor ve çok okuyup az yazıyor. Hayatın ona gelişini doğru yorumlayana kadar olanları saymazsak İstanbul Ticaret Üniversitesi İktisat Bölümü mezunluğundan pek de haz etmiyor. Oyunun kurallarına aykırı bir “rok” daha deyip onu yenilmez satranççı kimliği Colly’e hapsetmeden hayatta savrulmayı umuyor. Maroon 5 eşliğinde.

You may also like...