Toplama Kampı Tatil Köyü Oluyor

Share

İkinci Dünya Savaşı sırasında İtalya’nın faşist lideri Mussolini’nin toplama kampı olarak kullandığı Montenegro Mamula Adası tatil köyü olmak üzere yenileniyor.

İsveç-Mısır şirketi Orascom, geçmişte Mussolini’nin 2 bin mahkumunun tutulduğu, 80 kişinin asılarak, 50 kişinin açlıktan öldüğü toplama kampı alanını restore ederek, gece kulüpleri ve restoranlarla donatacak.

Adriyatik Denizi’nde yer alan ve eskiden toplama kampı olan Mamula adasında tutulan mahkumların aile üyeleri projeden oldukça rahatsız. Montenegro yetkililerinin bu projeyi ne zaman ve nasıl onayladığı ise merak konusu.

Babası, amcası ve dedesi geçmişte bu kampta tutulan Olivera Doklestic; “Böyle tarihi ve bir çok kişiye acı çektirilen bir alanın eğlence, tatil alanına dönüşmesi çok yanlış” dedi.

 

“Hiçbir toplama kampı tatil köyü olmamalı, burası ancak tarihi bir merkez olabilirdi” dedi.

Projeye onay veren ve kararımızın arkasındayız diyen Montenegro yetkilileri, bu alanın harabe olarak kalmasındansa iyi yatırımcılara devredilmesinin herkes için daha faydalı olacağını belirtti.

CNN

Deniz Çalışkan

İstanbul Aydın Üniversitesi Gazetecilik Bölümü’nden mezun olan Deniz, profesyonel öğrenimini yerel gazetelerde sürdürmeye devam ediyor. Kitap ve müziksiz bir hayatı kabul etmeyen Deniz için kitaplardan uyarlanan filmler özenle kaçılması gereken aktiviteler arasında yer alıyor.

You may also like...