Spor Gündemi: Kartal’a İkinci Kar Engeli

Share

Spor gündeminde geride kalan haftanın öne çıkan olaylarını Anıl Yazar sizler için değerlendirdi.

KARTAL’A İKİNCİ KAR ENGELİ

Spor Toto Süper Lig’de geçen hafta Mersin İY ile oynayacağı karşılaşma yoğun kar yağışı nedeniyle ileri bir tarihe ertelenen Beşiktaş, 19.haftada da maçını oynayamadı. Trabzonspor’la deplasmanda karşılaşması gereken siyah-beyazlılar, yine yoğun kar yağışı nedeniyle maçın ileri bir tarihe ertelenmesiyle karşı karşıya kaldı.

Beşiktaş’ın Mersin ve Trabzonspor maçlarının Fenerbahçe’nin UEFA Avrupa Ligi’nde mücadele edeceği hafta oynanması bekleniyor.

PENALTILARDA GÜLEN TARAF FENERBAHÇE

Evinde Ç.Rizespor’u ağırlayan Fenerbahçe, 3 penaltının çıktığı mücadeleyi 2-1 kazandı. Fenerbahçe’nin gollerini Fernandao, Çaykur Rizespor’un golünü Slyvestre kaydetti.

Gömülü resim için kalıcı bağlantı

Sarı-lacivertli takım, ikinci sıradaki Beşiktaş’ın iki maç eksiğinin bulunmasının ardından rakibiyle arasındaki puan farkını 5’e çıkardı ve maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu.

ASLAN HAVLU ATTI

Ankara’da Osmanlıspor’a konuk olan Galatasaray, sahadan 3-2 yenik ayrılarak ligdeki yarışa havlu attı. Osmanlıspor’a galibiyeti getiren golleri Aminu(2), Musa Çağıran kaydederken, Galatasaray’ın gollerini Burak Yılmaz ve Wesley Sneijder kaydetti.

MUSLERA’NIN HATALARI

Galatasaray’ın 3-2 yenildiği karşılaşmada sarı-kırmızılılar tel tel dökülürken, sezon başından beridir takımın en iyisi olan Uruguaylı file bekçisi Muslera’nın da hataları dikkat çekti.

Gömülü resim için kalıcı bağlantı

West Ham’a gideceği konuşulan Burak Yılmaz’ın golün ardından tribünlere veda eder şeklinde el sallaması da dikkat çekti.

UEFA’DAN ASLAN’A ŞOK

Galatasaray’ın finansal fair-play kurallarını yerine getirmekte başarısız olduğunu açıkladı. UEFA Finansal Kontrol Kurulu (CFCB) Yargı Komisyonu’na sevk edilen sarı-kırmızılı kulüp hakkındaki karar, şubat ayı sonunda belli olacak.

YAZILI AÇIKLAMA YAPILDI

UEFA’dan yapılan yazılı açıklamada, “Galatasaray’ın 2015-2016 sezonunda finansal fair play kurallarını yerine getirmekte başarısız oldu. Galatasaray, UEFA Finansal Kontrol Kurulu (CFCB) Yargı Komisyonu’na sevk edildi. Galatasaray hakkında karar şubat sonunda belli olacak” ifadeleri yer aldı. Galatasaray’a transfer yasağı, para cezası veya Avrupa kupalarından men cezası verilebilir.

KARABÜKSPOR DA LİSTEDE

UEFA Finansal Kontrol Kurulu Soruşturma Komisyonu, Hapoel Tel-Aviv (İsrail), Ruch Chorzow (Polonya), Rostov (Rusya) ve Kardemir Karabükspor’u incelemeye devam ettiğini açıkladı. İncelemesi tamamlanan Hull City (İngiltere), Panathinaikos (Yunanistan) ve S.Lizbon (Portekiz) takımlarının ise finansal fair-play ile uyumlu oldukları için soruşturmalarının ceza gerektirmeyecek şekilde tamamlandığı ifade edildi.

ALL-STAR TÜRKİYE NEFESLERİ KESTİ

2016 ALL-STAR Türkiye dün nefesleri kesen bir organizasyona sahne oldu. Asya Karması’ndan Pınar Karşıyakalı Kenny Gabriel 34 sayı 12 ribaunt ile MVP seçildi.

Asya Karması, Avrupa Karması’nı 156-136’lık skorla mağlup etti.

Smaç yarışmasında Anadolu Efes’te Furkan Korkmaz, 3 sayı yarışmasında Fenerbahçe’den Melih Mahmutoğlu ve Yetenek Yarışması’nda da Fenerbahçe’den Berk Uğurlu kazanan isimler oldular.

Özellikle smaç yarışmasında Furkan Korkmaz’ın takım arkadaşıyla yaptığı “Star Wars” şovu büyük beğeni topladı.

Anıl Yazar

Üniversite'ye kadar lisanslı olarak basketbol oynayan ve 2008'den itibaren internet sitelerinde editör ve yazarlık yapmaya başlayan Anıl Yazar, Hürriyet gazetesi ve Nesine.com'da kadrolu olarak çalıştı. Londra'da, BBC Türkçe Servisinde de staj yapan ve burada BBC'nin eğitimlerine katılan Yazar, Serinletici'de spor içerikli yazılarının yanında gazetecilik başta olmak üzere hayatın diğer alanlarına dokunan yazılar yazıyor. Halen internet spor medyasında aktif olarak çalışan Yazar, Ankara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü ve Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi İşletme Bölümü mezunudur. Ankara Üniversitesi Gazetecilik Bölümünde yüksek lisans eğitimini devam ettiren Anıl Yazar, futbol, basketbol ve Formula 1’le ilgili yazılar yazması sebebiyle takipçisi olduğu bu konuların dışında bir tarih meraklısı ve farklı ülkeleri, kültürleri keşfetmeyi seven bir gezgindir.

You may also like...