WhatsApp ve Facebook Birleşebilir

Share

Bir tarafta dünyanın en popüler sosyal ağı Facebook, diğer tarafta ise dünyanın en popüler mobil mesajlaşma uygulaması WhatsApp. İkili 2014 yılından bu yana birlikte anılıyor. Çünkü hatırlayacağınız üzere Facebook, WhatsApp’ı satın almıştı. O dönemden bu yana birleşme iddiaları zaman zaman gündeme gelirken, bir geliştiricisi gündeme oturacak bazı ekran görüntüleri paylaştı.

En çok merak edilen soru bu. İki servisin birleşmesi ve farklı çözümler sunması uzun zamandır beklenirken, Facebook hala WhatsApp’ı ayrı bir uygulama olarak değerlendiriyor. Facebook ile ilgili hiçbir senkronizasyon seçeneğine sahip olmayan WhatsApp artık böyle devam etmeyecek.

Javier Santos isimli bir geliştirici, Google Plus profilinde bazı ekran görüntüleri paylaştı. Bu ekran görüntülerinde WhatsApp uygulamasının yeni sürümü görülüyor. Yeni sürümde WhatsApp, kullanıcıya Facebook bilgileri ile ilgili bir eşleşme isteyip istemediği soruyor.

Şimdilik WhatsApp ve Facebook arasında nasıl bir senkronizasyon sağlanacağı bilinmiyor. Ancak tahminler profil fotoğrafının eşleştirilebileceği yönünde. Diğer bir tahmin ise WhatsApp uygulamasına yeni profil detayları ekleneceği ve bu detayların Facebook’tan alınacağı yönünde. Detaylar şimdilik gizemini korusa da beklenen birleşme için düğmeye basılmış görünüyor. iOS tarafında ise şimdilik bir gelişme yok.

CNN

Selim Kamitoğlu

İç mimar Selim Kamitoğlu'nun tasarım anlayışı ve neyin nasıl görüneceğine dair doğal içgüdüleri onu işinde olduğu gibi hayatın diğer alanlarında da yalnız bırakmıyor. Yaşantısını İstanbul’da sürdüren Selim, Serinletici ile beraber aile şirketinde yönetici olarak çalışıyor.

You may also like...