İtalyan Kasabasında 28 Yıl Sonra İlk Bebek Doğdu

Share

İtalya’nın kuzeyinde Ostana adlı küçük bir kasabada 28 yıl aradan sonra ilk kez bir bebek dünyaya geldi.

Nüfusu bir asırdır hızla azalan, dağlık Piedmont bölgesindeki kasabanın belediye başkanı Giacomo Lombardo, Pablo adlı bebeğin doğumuyla bölge halkının “hayallerinin gerçek olduğunu” söyledi.

La Stampa gazetesinin haberine göre geçen hafta Torino’daki bir hastanede dünyaya gelen Pablo’nun doğumuyla kasabanın nüfusu 85’e çıktı.

Nüfusun sadece yarısının kasabada daimi olarak yaşadığı belirtiliyor.

Belediye Başkanı Giacomo Lombardo’ya göre 1900’larda Ostana’da bin kadar kişi yaşıyordu.

İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra doğum oranları hızla düştü. Ancak asıl düşüş 1975’te başladı. 1976 ile son bebeğin dünyaya geldiği 1987 arasında sadece 17 çocuk doğdu.

Ostana belediyesi yeni istihdam imkanları yaratarak kasabanın nüfusunu tekrar artırmaya çalışıyor.

Palo’nun anne-babası Silvia ve Jose’nin beş yıl önce kasabayı terk etmeye karar verdikleri hatta biletlerini bile aldıkları ancak belediyenin yakınlardaki bir dağ evinin işletmesini kendilerine vermesi üzerine planlarını iptal ettikleri belirtiliyor.

BBC

Deniz Çalışkan

İstanbul Aydın Üniversitesi Gazetecilik Bölümü’nden mezun olan Deniz, profesyonel öğrenimini yerel gazetelerde sürdürmeye devam ediyor. Kitap ve müziksiz bir hayatı kabul etmeyen Deniz için kitaplardan uyarlanan filmler özenle kaçılması gereken aktiviteler arasında yer alıyor.

You may also like...