Kemirgen Phil: Bu Yıl Bahar Erken Gelecek

Share

Amerika Birleşik Devletleri’nin Pensilvanya eyaletinde her kış yuvasından çıkarılan Phil adlı kemirgen, ilk cemrenin toprağa ne zaman düşeceğini tahmin ediyor. Phil bu yıl da tahmin için kameraların ve meraklı gözlerin karşısındaydı.

Törenle yuvasından çıkarılan Phil’in tahmini yüzleri güldürdü. Çünkü Phil bu yıl “Bahar erken gelecek” diyor.

1993’te başrolünü Bill Murray’nin üstlendiği “Groundhog Day” (Bugün Aslında Dündü) adlı komedi filmine konu olan bu eğlenceli tören, eski bir Alman efsanesine dayanıyor.

Alman göçmenlerin 1800’lü yıllarda Amerika kıtasına taşıdığı gelenek, bugün de sürdürülüyor. Köstebek türü bir kemirgen olan Phil, 2 Şubat’ta yuvasından çıkarılarak ne yapacağına bakılıyor.

Güneş tepede değil, Phil’in gölgesi yere vuruyor ve yuvasına dönmek istiyorsa, bu kışın 6 hafta daha devam edeceğinin alameti olarak yorumlanıyor.

NTV

Sezin Nil Tufan Bardakçı

Her şey için yeterli olduğu sanılır ama Nil için satranç oynamak elde ettiği şampiyonluklara rağmen sadece fazla iddialı bir hobiden ibaret. Yeterince zeki olduğunu göstermek yerine herkesin iyi olabilmeyi bu kadar dilediği bir oyunu kendisine iktisata yönlendiren bir analitik düşünce kaynağı olarak yorumluyor. Çok düşünüp az konuşuyor ve çok okuyup az yazıyor. Hayatın ona gelişini doğru yorumlayana kadar olanları saymazsak İstanbul Ticaret Üniversitesi İktisat Bölümü mezunluğundan pek de haz etmiyor. Oyunun kurallarına aykırı bir “rok” daha deyip onu yenilmez satranççı kimliği Colly’e hapsetmeden hayatta savrulmayı umuyor. Maroon 5 eşliğinde.

You may also like...