Apple Etkinliği: 15 Mart 2016

Share

Apple’a yakın haber kaynaklarından biri olan 9to5Mac isimli sitenin iddiasına göre Apple Mart ayında bir etkinlik düzenlemeyi planlıyor.

Bu etkinlikte 3 yeni ürün duyurulacak. Sitenin etkinlik için verdiği tarih ise 15 Mart.

İddiaların en güçlüsü şimdilik iPhone 5se hakkında. Neredeyse bir yıldır konuşulan iPhone 5se modelinin ismi konusunda henüz geçtiğimiz haftalarda bir fikir birliğine gidildi.

Cihaz daha önce iPhone 6c ve iPhone 7c olarak anılıyordu. 4 inç ekranla duyurulacağı düşünülen bu cihazda, iPhone 6 ailesinin tasarımından izler olacak. 2.5D oval köşeli ekran, 3D Touch parmak izi okuma teknolojisi, Apple Pay desteği ve iOS 9 gibi detaylar bekleniyor.

İkinci bir ürün ise Apple Watch 2. İkinci nesil Apple Watch için artık vakit gelmek üzere. İlk Apple Watch geçtiğimiz yıl Nisan ayında satışa çıkmıştı. Dolayısıyla yenisi de yine Nisan ayında satışa çıkabilir. Tabii bunun için önce cihazın duyurulması gerekiyor ki Mart ayı bunun için son derece uygun.

Üçüncü ve son ürün ise iPad Air 3 isimli tablet bilgisayar olacak. Bu cihaza ikinci nesil Apple Watch’tan daha kesin göze bakılıyor. Tıpkı iPad Pro gibi cihazın her köşesinde bir hoparlör, 4K ekran çözünürlüğü, Apple A9X yongası ve Apple Pencil desteği gibi özellikler iPad Air 3’te karşımıza çıkabilir.

Tüm bu iddialar doğruysa Apple, 15 Mart 2016’da büyük bir lansman yapacak ve yeni cihazlarıyla karşımıza çıkacak. Şimdilik beklemek gerekiyor. Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

9to5Mac, CNN

Selim Kamitoğlu

İç mimar Selim Kamitoğlu'nun tasarım anlayışı ve neyin nasıl görüneceğine dair doğal içgüdüleri onu işinde olduğu gibi hayatın diğer alanlarında da yalnız bırakmıyor. Yaşantısını İstanbul’da sürdüren Selim, Serinletici ile beraber aile şirketinde yönetici olarak çalışıyor.

You may also like...