Twitter 125 Bin Hesabı Askıya Aldı

Share

Sosyal paylaşım sitesi Twitter, terörizmle ilişkili 125 bin hesabı askıya aldı. Askıya alınan hesapların büyük bölümü IŞİD bağlantılı.

Twitter’dan yapılan açıklamada, geçen yılın ortasından bugüne kadar, terör aktivitelerini destekleyen veya tehdit edici unsurlar içeren 125 binden fazla hesabın askıya alındığı belirtildi.

Twitter’ın terörizmi desteklemek için kullanılmasının kınandığı açıklamada, sosyal paylaşım sitesinin sunduğu hizmetlerden şiddet ve korku salmak için faydalanılamayacağı vurgulandı.

Askıya alınan 125 bin hesabın, başta IŞİD ile bağlantılı olduğuna işaret edilen açıklamada, “Dünya genelindeki
çoğu insan gibi biz de aşırı görüşteki grupların işledikleri vahşet karşısında dehşete düşmüş durumdayız. Twitter kuralları, bu tür davranış biçimlerine izin vermiyor” denildi.

Açıklamada, bu hesapların askıya alınmasından sonra, terörle ilgili içeriğe sahip aktivitelerin siteden uzaklaşmaya başladığı kaydedildi.

CNN

Deniz Çalışkan

İstanbul Aydın Üniversitesi Gazetecilik Bölümü’nden mezun olan Deniz, profesyonel öğrenimini yerel gazetelerde sürdürmeye devam ediyor. Kitap ve müziksiz bir hayatı kabul etmeyen Deniz için kitaplardan uyarlanan filmler özenle kaçılması gereken aktiviteler arasında yer alıyor.

You may also like...