VAIO Telefon Tanıtıldı

Share

Sony’in elinden çıkardığı bilgisayar departmanı VAIO telefon duyurdu. Beklenmedik bir gelişme olan telefonun adı Phone Biz olarak belirtiliyor. Ancak alışılmışın aksine bu telefonda Android işletim sistemi yerine Windows 10 Mobil var.

Gücünü Windows 10 Mobil işletim sisteminden alan Phone Biz isimli akıllı telefon, 5.5 inç büyüklüğünde Full HD (1080 x 1920 piksel) ekran çözünürlüğü sunuyor. Ekranın altında ise Qualcomm Snapdragon 617 yongası kullanılıyor. 3 GB RAM ve 16 GB dahili depolama alanı bu telefonun ana özellikleri arasında. 16 GB depolama alanı microSD hafıza kartı yuvası sayesinde artırılabiliyor.

Phone Biz isimli telefonun kamerası ise arkada 13 MP, önde 5 MP şeklinde. Bahsettiğimiz tüm bu donanım, 2800 mAh kapasiteli bir bataryadan güç alıyor. Tam anlamıyla bir orta segment olmasa da orta ve üst segment bir model olduğunu belirtebiliriz. Snapdragon 617 yongası tatmin edici bir performans sunuyor. VAIO telefon modeli Phone Biz için belirtilen satış fiyatı yaklaşık 430 dolar seviyesinde. Ne zaman satışa çıkacağı konusunda henüz bir bilgi yok.

Telefonun tasarımında metal gövdenin ağırlığı dikkat çekiyor. Bu noktada VAIO, metal gövde ile sağlamlık algısı oluşturmak istiyor. Teknik özelliklere ilişkin yayınlanan internet sayfasında ise iş dünyasına vurgu yapılmış. Bakalım VAIO Phone Biz ülkemize gelecek mi ve pazarda kendine yer edinebilecek mi?

CNN

Selim Kamitoğlu

İç mimar Selim Kamitoğlu'nun tasarım anlayışı ve neyin nasıl görüneceğine dair doğal içgüdüleri onu işinde olduğu gibi hayatın diğer alanlarında da yalnız bırakmıyor. Yaşantısını İstanbul’da sürdüren Selim, Serinletici ile beraber aile şirketinde yönetici olarak çalışıyor.

You may also like...