İki Sevgili 72 Yıl Sonra Bir Araya Geldi

Share

93 yaşındaki 2’nci Dünya Savaşı gazisi 72 yıl sonra savaş nedeniyle ayrılmak zorunda kaldığı kız arkadaşı ile bir araya geldi. İnternette başlatılan bir yardım kampanyası 72 yıldan beri bir birlerini görmeyen aşıkları buluşturdu.

Romantik filmlere taş çıkaran öykü şöyle gerçekleşti:

1944 yılında İngiltere’de konuşlanan ABD askerlerinden biri olan 93 yaşındaki Norwood Thomas, İngiliz Joyce Durrant Morris (88) ile tanışmış ve ikili kısa sürede Hollywood filmlerine taş çıkaran bir ilişkiye yelken açmıştı. Ancak Savaş ikilinin yollarını ayırmış ve Thomas ve Morris 72 yıl boyunca birbirlerini görememişti.

1944 yılında yapılan Normandiya Çıkarması kapsamında Fransa’ya gönderilen Thomas’ın ve Morris’in yolları oğullarının çabası ile yeniden kesişti.

Moris’in oğlunun geçtiğimiz kasım ayında Thomas’ın oğluna ulaşması ile yeniden iletişime geçen ikili ilk etapta bir Skype görüşmesi gerçekleştirerek ayrı geçirdikleri yılları kapatmaya başladı.

Daha sonra başlatılan bir internet kampanyasının özellikle sosyal medyada büyük ilgi görmesi ve Yeni Zelanda Havayolları’nın Thomas ve oğlunun uçuş masraflarını karşılaması sayesinde 72 yıldır bir birlerini görmeyen ikili yeniden kavuştu.

İkili geçtiğimiz kasım ayında Skype üzerinden görüşmüş, ve bu anlar sosyal medyada büyük ilgi çekmişti.

NTV

 

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...