Ve Tanrı ‘Çikolatalı Çileği’ Yarattı!

Share

Çikolatalı çilek, Tanrı vergisi bir yiyecektir. Özellikle çilek mevsimi olmayan ‘zamansız’ zamanlarda bir hayli canımız çeker. Çilemize son vermek isteyen kahraman çilekler bir Superman edasıyla neyse ki, arada bir de olsa, ortaya çıkmaya başladı. Biz de bu fırsatı kaçırmadık ve hemen bir paket çilek alıp kendimize ziyafet hazırladık.

14 Şubat için geri sayıma başlamışken, çileğin kendini göstermesi kaderin bir cilvesi olsa gerek. Çilekler raflardan bizlere bakıp, “Hey, çikolataya batırınca benden çok güzel bir hediye olur” diye kanımıza giriyorlar. Eh o zaman hem kendimiz yiyelim hem de hediye edelim.

Fotoğraflarda görmüş olduğunuz çikolatalı çilekleri hazırlamak çok kolay.

Çikolataları kırarak fondü kabına atın. Fondü setiniz yoksa çikolatayı benmari usulü de eritebilirsiniz.

Çilekleri eriyen çikolatanın içine batırın ve tabağa dizin.

Biraz soğuduktan sonra üzerine hindistan cevizi, fındık kırığı veya bizim yaptığımız gibi şekerleme ekleyebilirsiniz.

Ve tabii sonra da afiyetle yiyebilirsiniz. Ya da bir kutunun içine pişirme kağıdı koyarak çilekleri içine dizebilir ve sevdiklerinize özel bir 14 Şubat hediyesi verebilirsiniz.

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...