Star Wars Rekora Doymuyor

Share

Yıldız Savaşları’nın yedinci filmi ‘Güç Uyanıyor’ Disney’e rekor gelir sağladı. Uzay savaşçılarının efsanesi ayrıca şirketin marka değerini de artırdı.

Disney’in geçen yılın son çeyreğinde elde ettiği kar, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 32 artarak 2,9 milyar doları buldu. Disney daha önce üç aylık bir dönemde hiç bu kadar yüksek bir kazanç elde etmemişti. Bu başarının nedeni ise çok açık: Geçtiğimiz haftasonunda gişe geliri, iki milyar doları aşan Yıldız Savaşları serisinin yedinci filmi ‘Güç Uyanıyor’. Bilim kurgu efsanesi serinin, Amerika’nın köklü şirketlerinden Disney için bir talih kuşu olduğu ve şirketin yıldızını giderek parlattığı söylenebilir.

Londra’da bulunan Brand Finance adlı analiz kuruluşunun araştırmasına göre Disney, Yıldız Savaşları serisi sayesinde dünyanın en güçlü markası konumuna yükseldi. Yapılan analizde ‘Star Wars’ sadece marka değerinin 10 milyar dolar olduğu saptandı. Yani ‘Disney’in filmin telif haklarını devralmak için eserin yaratıcısı George Lucas’a 2012 yılında dört milyar dolar ödemesine değdi’ denilebilir.

Yıldız Savaşları serisinin yedinci filmi olan ‘Güç Uyanıyor’ vizyona girdikten 12 gün sonra ilk rekorunu kırmış ve bir milyar dolar gişe geliri elde etmişti. Daha önce hiçbir film bu kadar kısa sürede bu başarıyı yakalayamadı. Şu an iki milyar dolar gişe gelirini aşan filmin, 2,8 milyar dolar ile rekoru elinde bulunduran 2009 yapımı Avatar ve 2,2 milyar dolar ile ikinci sırada yer alan 1997 yapımı Titanik’i geride bırakması bekleniyor.

Yıldız Savaşları’nın yedinci filmi ‘Güç Uyanıyor’ 28 Şubat 2016 Pazar gecesi düzenlenecek Oscar Ödül Töreni’nde, aralarında ‘En İyi Görsel Efekt’ ve ‘En İyi Film Müziği’nin de bulunduğu beş dalda yarışacak.

Deutsche Welle Türkçe

Sezin Nil Tufan Bardakçı

Her şey için yeterli olduğu sanılır ama Nil için satranç oynamak elde ettiği şampiyonluklara rağmen sadece fazla iddialı bir hobiden ibaret. Yeterince zeki olduğunu göstermek yerine herkesin iyi olabilmeyi bu kadar dilediği bir oyunu kendisine iktisata yönlendiren bir analitik düşünce kaynağı olarak yorumluyor. Çok düşünüp az konuşuyor ve çok okuyup az yazıyor. Hayatın ona gelişini doğru yorumlayana kadar olanları saymazsak İstanbul Ticaret Üniversitesi İktisat Bölümü mezunluğundan pek de haz etmiyor. Oyunun kurallarına aykırı bir “rok” daha deyip onu yenilmez satranççı kimliği Colly’e hapsetmeden hayatta savrulmayı umuyor. Maroon 5 eşliğinde.

You may also like...