Düşen Göktaşı İlk Kez Öldürdü

Share

Hindistan’daki bir otobüs şoförü, insanın başına gelme olasılığı ‘700 binde bir’ olan bir olay nedeniyle öldü. Kamaraj adlı şoför, meteor olduğu düşünülen bir cismin düşmesi sonucu hayatını kaybetti.

Hindistan’ın Tamil eyaletinde bulunan Vellore kentindeki bir köye düşen cisim, adı Kamaraj olduğu öğrenilen bir otobüs şoförünün ölümüne yol açtı. Bu olay doğrulandığı takdirde ‘ilk meteor çarpması kaynaklı ölüm’ olarak kayıtlara geçecek.

METEOR OLDUĞU DÜŞÜNÜLÜYOR

Sputnik’in haberine göre yetkililer önce köyün güneyindeki bir okulun yerleşkesinde yaşanan ‘patlamanın’ bomba olduğunu savundu. Ancak adli tıp uzmanları bölgede patlayıcı izine rastlamadı. Olayın yaşandığı yerin yakınlarında ‘meteor parçası olduğu düşünülen bir cisim’ bulundu.

​Hindistan Astrofizik Enstitüsü yetkilileri tarafından bölgeden toplanan örnekler incelenmek üzere laboratuvara götürüldü. AFP’ye konuşan bir yetkili incelemenin birkaç gün sürebileceğini belirtti.

Öte yandan eyalet lideri Jayalalitha Jayaram, cismin meteor olduğunu açıkladı. Polisten yapılan açıklamada ise doktorların şoförün vücudundan kaya parçaları çıkardığı belirtildi.

Uzmanlar, bulunan objenin bir roketten ya da uzay aracından düşmüş olma ihtimalinin bulunduğunu da göz önünde bulunduruyorlar.

Cumhuriyet

You may also like...