30 Olmadan Önce Yapılması Gereken 10 Şey

Share

30’lu yaşlara başlamak çok abartılacak bir durum değil elbette, sonuçta kendinizi kaç yaşında hissediyorsanız hayat öyle akacak sizin için. Ama yine de yaş aldıkça bazı şeylerin önemini daha iyi anlama ya da verilen önemi ona göre geri çekme hali yaşanabiliyor.

İşte 30’lu yaşları kendinize bir limit olarak koymak isterseniz diye yapılacak ya da yapılmayacak şeyleri özetledik:

1- Seyahate para harcamaktan korkmayın. Hatta seyahate tek başınıza çıkmayı deneyin. Verdiği özgürlük hissi sizi daha da mutlu edecek.

2- Sağlıklı kahvaltılara başlamak için ilerleyen yaşları beklemenize gerek yok. Günün en önemli öğününü şahane ve “sağlıklı” bir kahvaltıyla geçirmek dinç ve zinde olmanızı sağlayacak.

3- Cilt ürünlerinizi düzenli kullanmaya başlamanın tam zamanı. En azından yatmadan önce mutlaka nemlendirici sürmeyi deneyin. Bunların hepsi 30’lu yaşları güzel geçirmenin püf noktalarından, unutmayın.

4- Kişisel ilişkilerinizin sınırlarını net çizin. İstemediğiniz bir şeyi kesinlikle yapmayın. Hayır demek ve hayır demeyi alışkanlık haline getirmek için en güzel yaşlar.

5- Sevdiğiniz arkadaşlarınızla ve akrabalarınızla aranızı iyi tutun. Onları düzenli olarak arayın. Sevdiğinizi hissettirin. Sevgi, sevgiyi çoğaltacak ne de olsa.

6- Yatırım ve tasarruf işlerine de kafa yormayı ihmal etmeyin. Belki de harcamalara dikkat etmenin zamanı gelmiştir.

7- Stilinizin çizgilerini belirleyin. Asla giymeyeceğiniz bir şeyi artık gardrobunuza sokmayı düşünmeyin bile. Her yerde bulabileceğiniz basit ve şık parçalara yönelebilirsiniz.

8- Asla kendinizi başka kişilerle karşılaştırmayın.

9- Günlük tutmaya ne dersiniz? Kesinlikle tutmalısınız.

10- Çok ama çok mutlu zamanlar geçirmek için fırsat kollayın. Kendinizi mutsuzluğa hapsetmeyin.

Marie Claire

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...