Doğru Zamanda Doğru Bakım: 30’lu Yaşlar

Share

Hormonal değişiklikler, bu yaşta görebileceğiniz olumsuz değişikliklerin en büyük nedenleridir. Cildin yağ üretiminin yavaş yavaş azalmaya başladığı 30’lu yaşlar aynı zamanda kırışıklıkların belirmeye başladığı yaşlar, özellikle alında ve göz çevresinde. Cildin yağ üretimi azalırken diğer yandan nem dengesi de bozuluyor ve cilt kuruluğu kendini hissettiriyor.

Sabah-akşam cildinizi temizleyin ve makyaj artıklarının cildinizden tamamıyla temizlendiğine emin olun. Peeling yapacaksanız akşam saatlerini tercih edin. Peeling, cildinizi ölü hücrelerden arındırır. Cildiniz kuruysa tonikten uzak durun, çünkü her tonik cildin yağını belli oranda azaltır.

Sivilce ve siyah nokta problemi yaşıyorsanız yağlı kremleri kullanmayın, onun yerine cildinizin türüne uygun serileri tercih edin. Antioksidan yani C ve E vitamini içeren kremler ve serumlar kullanın ve yaz-kış SPF koruması olmasına dikkat edin.

Sabah-akşam göz çevresini nemlendiren ve koyu halkaları gidermeye yönelik göz altı kremleri de temizlik rutinine mutlaka eklenmeli.

Elele

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...