Kaşlarınızı Şekillendirirken Bunları Yapmayın

Share

Kaş şeklinin ya da kaş makyajının ifadeyi ne kadar değiştirdiği tartışılmaz bir gerçek. Peki doğru şekillendirmeyi yaptığınıza inanıyor musunuz? Kaşı doğru şekillendirmek için sayısız ipucu ve kişiye göre değişen yöntemler var. Ama bunların aksine bir de kesinlikle kaşlara yapılmaması gereken kaş şekillendirme yanlışları var.

Kaşınızın Şekline Başkası Karar Vermesin

Kaşınızı şekillendirmek için işin uzmanından yardım alııyorsanız mutlaka nasıl şekil vereceğini ona tarif edin ya da onun bir fikri varsa sizin içinize sinene kadar kabul etmeyin. En sonunda kaşların uzayacağı kesin ama 1 ay boyunca tuhaf kaşlarla dolaşmayı kimse istemez değil mi?

Kaş Şekillendirmeyi Bilmiyorsanız Kendiniz Yapmayın

İple ya da cımbızla kaş almak dışarıdan bakınca kolay gelebilir ama aslında öyle değil. Kaşlarını asimetrik, çok ince ya da çok kısa yapmanız yüksek olasılıklardan biri. Kaşlarınıza güzel şekil vereceğinizden emin değilseniz bırakın işin uzmanları yapsın.

Kaş Jiletlerini Herkesin Kullanmasına İzin Vermeyin

Seyrek kaşlar için jiletle şekil verip kalınlaşmasını sağlamak bir yöntem. Ama bu yöntemi gelişigüzel değil bilinçli, neden-sonuç ilişkisini bilen biri yaparsa gerçekten istediğiniz sonucu alabilirsiniz.

Kaşlar Alındıktan Sonra Yüzünüze Bir Şey Sürmeyin

Kıl kökleri çıktıktan sonra ciltte 1-2 saat boyunca açık kalan gözenekler oluşur. O gözenekler kapanmadan nemlendirici, fondöten ya da pudra gibi şeyler sürerseniz sivilce oluşma ya da mikrop kapma ihtimalini artırırsınız.

InStyle

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...