Siri, Mac’e Geliyor

Share

2011 yılında iOS 5.0 sürümüyle birlikte duyurulan ve iPhone 4s ile ilk defa kullanıma sunulan Siri, artık Mac OS X platformuna gelmeye hazırlanıyor. Apple, Siri’yi Apple TV’den sonra şimdi de Mac platformuna hazırlıyor.

Yukarıdaki görselde aslında Mac için Siri servisinin nasıl olacağını görebilirsiniz. Bu görselin kaynağı Apple’a en yakın haber sitelerinden biri olan 9to5Mac tarafından yayınlandı.

İddiaya göre Apple zaten uzun süredir bir özellik için çalışıyor. Ekranın sağ üst köşesindeki Siri ikonu ile kullanılacak olan servisin yetenekleri henüz bilinmiyor. Ancak iOS 9 ile birlikte çok daha fazla geliştirilen Siri, masaüstü platformlarda da çalışabilecek kadar etkin.

Eğer iddialar doğruysa Mac OS X 10.12 sürümüyle birlikte Mac için Siri gerçek olacak. Haziran ayında düzenlenecek olan geleneksek WWDC etkinliğinde bu özelliğin ilk defa duyurulması bekleniyor. Geçtiğimiz yılın son çeyreğinde yenilenen Apple TV ve yine geçtiğimiz yıl duyurulan Apple Watch ürünlerinde de Siri kullanılmaya başlandı. Dolayısıyla artık Siri’nin iOS platformunun dışına çıkmaya başladığını söyleyebiliriz.

Diğer yandan rakip etkisini de küçümsememek lazım. Microsoft tarafında da Cortana çalışmaları hızla sürüyor. Microsoft’un Cortana isimli sesli asistanını Windows 10 işletim sisteminin masaüstü versiyonuna entegre edeceği de biliniyor. Sesli asistan servislerinin rekabeti artık masaüstü platformlara sıçrıyor.

CNN

Selim Kamitoğlu

İç mimar Selim Kamitoğlu'nun tasarım anlayışı ve neyin nasıl görüneceğine dair doğal içgüdüleri onu işinde olduğu gibi hayatın diğer alanlarında da yalnız bırakmıyor. Yaşantısını İstanbul’da sürdüren Selim, Serinletici ile beraber aile şirketinde yönetici olarak çalışıyor.

You may also like...