Game of Thrones’ta Korsana Önlem

Share

Game of Thrones’un altıncı sezonu için günler sayılırken, dizi hakkında radikal bir karar geldi.

İnsanların “Taht Oyunları” (Game of Thrones) için gösterdiği ilgi, dizinin arka arkaya her yıl en fazla korsan dağıtımı yapılan dizi konumuna yerleşmesini sağladı ancak HBO, altıncı sezonun Nisan sonunda başlaması ile beraber bu durumu değiştirmeyi planlıyor.

İlk defa eleştirmenler için dizi önceden gönderilmeyecek ve eleştirmenlerin de diziyi, herkes ile aynı zamanda izlemesi gerekecek. HBO program başkanı Michael Lombardo’nun Entertainment Weekly’ye söylediğine göre “artık inceleme için kopyalar olmayacak.”

Bunun büyük bir değişiklik olduğu söylenebilse de, beşinci sezon öncesinde yaşananların ardından bu karar oldukça anlaşılır. Geçtiğimiz yıl, sezon galası öncesinde sezonun ilk dört bölümü korsan olarak yayınlanmıştı.

Dizinin yayın sonrası korsan dağıtımlarını durdurmak mümkün olmasa da, HBO, yeni sezonun sırlarının, şov yayınlamaya başlamadan önce internete düşmesini engellemek istiyor.

Hayranlar ve eleştirmenler, sezonun ilk bölümünü 24 Nisan’da izleyebilecek.

NTV

Sezin Nil Tufan Bardakçı

Her şey için yeterli olduğu sanılır ama Nil için satranç oynamak elde ettiği şampiyonluklara rağmen sadece fazla iddialı bir hobiden ibaret. Yeterince zeki olduğunu göstermek yerine herkesin iyi olabilmeyi bu kadar dilediği bir oyunu kendisine iktisata yönlendiren bir analitik düşünce kaynağı olarak yorumluyor. Çok düşünüp az konuşuyor ve çok okuyup az yazıyor. Hayatın ona gelişini doğru yorumlayana kadar olanları saymazsak İstanbul Ticaret Üniversitesi İktisat Bölümü mezunluğundan pek de haz etmiyor. Oyunun kurallarına aykırı bir “rok” daha deyip onu yenilmez satranççı kimliği Colly’e hapsetmeden hayatta savrulmayı umuyor. Maroon 5 eşliğinde.

You may also like...