Amerikan Polisi: “Suçluların Tercihi iPhone”

Share

Apple’ın FBI’a karşı çıkmasından cesaret alan suçlular, telefon olarak iPhone’u tercih ediyorlar. Amerikan polisine göre bu durum hızla yayılıyor.

Apple ile FBI arasında yaşanan anlaşmazlık günlerdir gündemden düşmüyor. Hükümet birimleri Apple’ı bu konuyla ilgili sıkıştırmaya devam ederken, birçok teknoloji firması da Apple’a destek çıkıyor. Tüm bu tartışmalar yaşanırken, olayın farklı bir yüzü de ortaya çıktı. Görünen o ki Apple’ın FBI’a karşı çıkması, iPhone’un suçlular arasında daha popüler olmasına sebep olmuş.

Apple’ın kullanıcı haklarını ihlal edeceği gerekçesiyle bir teröristin bilgilerini FBI ile paylaşmaması sonrası suçlular iPhone’un diğer telefonlardan daha güvenli olduğuna inanıyorlar. Bu yüzden de daha güvenli bir iletişim yolu arayan birçok suçlunun artık Apple’ın telefonlarını tercih ettiği söyleniyor. Reuters’in haberine göre ABD’de polisler bu durumdan şikayetçiler.

Üç farklı davada konuyu dile getiren polisler, suçluların artık telefonlarını sık sık değiştirmeye bile gerek duymadıklarını ve bunun yerine iPhone kullandıklarını iddia ediyorlar.

CNN

Emin Yavuz

Haber bölümü stajyeri Emin, Serinletici içeriğine güncel gelişmeler ile katkı sağlıyor.

You may also like...