Maria Sharapova’dan Doping İtirafı

Share

Dünya sıralamasının eski bir numarası Rus tenisçi Maria Sharapova, Avustralya Açık’ta doping testini geçemediğini açıkladı.

Basın toplantısı düzenleyen 28 yaşındaki Sharapova, doping testinde, sağlık sorunları nedeniyle 2006 yılından bu yana aldığı Meldonium adlı yasak maddenin bulunduğunu belirtti.

Meldonium, bu yılın başında Dünya Dopingle Mücadele Kurumu (WADA) tarafından yasaklı maddeler listesine alınmıştı.

Uluslararası Tenis Federasyonu ITF, Sharapova’yı 12 Mart’tan itibaren geçerli olmak üzere hakkında verilecek karar açıklanana kadar geçici olarak müsabakalardan men etti.

Beş Grand Slam şampiyonluğu bulunan Rus raket henüz ne tip yaptırımlarla karşı karşıya olduğunu bilmediğini ifade edip şunları söyledi:

“Testi geçemedim ve bütün sorumluluğu üstleniyorum.”

“Son 10 yıldır yasal bir şekilde bu ilacı alıyordum. Wada’nın yasaklı listesinde değildi. 1 Ocak’tan itibaren de yasaklı maddeler arasına girdiğini bilmiyordum.”

‘Çok büyük bir hata yaptım’

“Wada’dan 22 Aralık’ta yasaklı maddeler listesinde yapılan değişikliklerle ilgili bir e-posta aldım. Burada yasaklı maddeleri görebiliyorsunuz ben de o linke tıklamadım.”

Dünya Dopingle Mücadele Kurumu (Wada) Sharapova’yla ilgili, “Uluslararası Tenis Federasyonu kararını verene kadar yorum yapmaktan kaçınacağını” duyurdu ve meldonium maddesinin 1 Ocak 2016 itibariyle yasaklı maddeler listesine alındığını teyit etti.

Dünya sıralamasında yedinci sırada bulunan Sharapova, kolundaki rahatsızlık nedeniyle geçen yıl Temmuz ayındaki Wimbledon’dan sonra yalnızca dört turnuvaya katıldı.

Rus tenisçi on olarak Ocak ayında Avustralya Açık’ta Serena Williams’a karşı oynayıp korttan yenik ayrılmıştı.

Nisan ayında 29 yaşına basacak olan Şarapova kortlara dönmeyi umduğunu belirtip “Çok büyük bir hata yaptım. Bunun sonuçları olacağını biliyorum ama kariyerimin bu şekilde bitmesini istemezdim. Umarım tekrar oynayabilmem için bir şans verilir” dedi.

BBC

Tolga Erbak

Kırklareli’de doğan Tolga Erbak, ilk ve orta öğretimini aynı şehrin Lüleburgaz ilçesinde tamamladı. Eğitim yaşamına İstanbul Kültür Üniversitesi’nde işletme okuyarak devam eden Tolga, üniversite yaşamının ardından İngiltere’de dil eğitimini tamamladı. Bu süre zarfında online dergi EDergim’in genel yayın yönetmenliği, yabancı film/diziler için altyazı çevirileri ve çeşitli dergi & sitelere Formula 1 haber çevirileri yapıp köşe yazıları yazan Tolga, aynı zamanda Türkiye’de önemli yer tutan sözlük sitelerinden Limon Sözlük’ün de kurucusu. Tolga Erbak’ın 2010 yılında başladığı ilk romanı Gidecek Var, yaklaşık 1,5 yılda tamamlandı ve 2012′nin Aralık ayında, Cinius Yayınları’ndan çıktı. 2015 yılında Beykent Üniversitesi İşletme Yönetimi (MBA) bölümünde yüksek lisansını tamamlayan Tolga, yine 2015’te, internet kullanıcılarının değişen beklentileri çerçevesinde Limon Sözlük’ü yeniden konumlandırarak aktüel haber-eğlence sitesi Serinletici'nin kurulmasına öncülük etti ve halen Serinletici genel yayın yönetmenliği konumunda yer alıyor.

You may also like...