Ankara Saldırısında Hayatını Kaybedenlerin Hikayeleri

Share

Ankara’da 13 Mart 2016’da gerçekleştirilen bombalı saldırıda hayatını kaybeden yurttaşlardan 35’inin kimlikleri belirlenirken, birçoğunun da hikayesi gün yüzüne çıktı.

Atakan Eray Özyol: 15 yaşında bir lise öğrencisi

Atakan Eray ozyol

Atakan Eray Özyol 15 yaşında bir lise öğrencisiydi. Gölbaşı’ndaki Dr. Şerafettin Tombuloğlu Lisesi’nde dokuzuncu sınıfta okuyordu. Ölümü ailesi ve arkadaşlarını yasa boğdu.

Cemal Özdiker: Ölümünü kardeşi duyurdu

Cengiz ozdiker

Cemal Özdiker’in kardeşi RTÜK eski üyesi Cengiz Özdiker, 58 yaşındaki ağabeyinin ölümünü Twitter’dan duyurdu. Ailesi patlamadan sonra ona ulaşamamış, öldüğünü sabah saatlerinde Adli Tıp’tan gelen haberle öğrenmişlerdi. Cengiz Özdiker, duygularını “Dün akşam Ankara’yı yakan insanlık dışı suçu terörde canım ağbeyim Cemal Özdiker’i de otobüs durağında beklerken kaybettik. Evine gitmedi, tüm hastaneleri aradık ve Adli Tıp’da bulduk… Sabah ezanıyla ölü bedenine sarıldım”diye anlattı.

Elif Gizem Akkaya: Bilgisayar mühendisliği okuyordu

Elif Gizem Akkaya

Elif Gizem Akkaya, Türk Hava Kurumu Üniversitesi’nde bilgisayar mühendisliği okuyordu. Patlamanın ardından Elif’e ulaşamayan yakınları sosyal medyadan kampanya başlatmıştı. Akkaya, Giresun’un Keşap ilçesinde bugün toprağa verilecek.

Taner Kılıç: Kızılay’da çaycılık yapıyordu

45 yaşındaki Taner Kılıç, Kızılay’da çaycılık yapıyordu. Cenazesi dün Kırıkkale’ye bağlı Sulakyurt ilçesindeki Ali Şeyhli Köyü’ne getirildi. Kılıç, öğle namazının ardından toprağa verildi.

Kemal Kalıç: Emekli uzman çavuştu

Kemal Kalıç, emekli uzman çavuştu, iki kızı vardı. Cenazesi dün Kırıkkale’ye bağlı Hasandede Köyü Camii’nde kılınan namazın ardından köyünde toprağa verildi. Kalıç’ın kız kardeşi Nurhan Coşkun, “Biz kimseye bir şey yapmadık. Gözleri kör olsun. Ocakları sönsün” diyerek ağıt yaktı.

Yaşar Durakoğlu: 69 yaşında emekli öğretmendi

Yaşar Durakoğlu, saldırı anında Kızılay’da olan 35 isimden biriydi. 69 yaşındaki Durakoğlu emekli öğretmendi. Cenazesi dün Karşıyaka Mezarlığı’nda defnedildi.

Ayşe Bilgilioğlu: Bombaya eşiyle birlikte yakalandı

Fotoğraf: @tv58comtr

Sivas’ın Şarkışla ilçesine bağlı İğdecik köyü nüfusuna kayıtlı Bilgilioğlu, patlama yerinde hayatını kaybetti. Eşi Bahattin Bilgilioğlu ise ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede tedavide.

Erdem Soydan: Bir gün önce işe başlamıştı

Fotoğraf: DHA

26 yaşındaki Erdem Soydan bir gün önce taksi şoförlüğüne başlamıştı. Soydan’ın cenazesi, Ankara’nın Akyurt ilçesinde gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Bir aileden üç kişi: Bağdat, Muharrem ve Perihan Çermik

cermik ailesi toplu

Çermik Ailesi’nden Bağdat ve Muharrem Çermik ile kızları Perihan Çermik saldırıda birlikte can verdi. Çermik ailesi bugün Karşıyaka Camii’nde ikindi namazı sonrası düzenlenen törenle uğurlandı.

İsmail Karagöz: Hastanedeki nöbetine gidiyordu

ANKARA KIZILAY'DAKI BOMBALI SALDIRI SONCU HAYATINI KAYBEDENLER ARASINDA BULUNAN ISMAIL KARAGOZ'UN (FOTOGRAFTA) OZEL BIR HASTANEDEKI NOBETINE GITTIGI √úOGRENILDI. (FOTO: ANKARA-DHA)

37 yaşındaki İsmail Karagöz, çalıştığı özel hastanedeki nöbetine gidiyordu. Evli ve iki çocuk babası olan Karagöz’ün kimliği annesinden alınan DNA’yla tespit edildi.

Dorukhan Yusuf Özdemir: Basketbol takımında kaptandı

dorukan yusuf ozdemir

Dorukhan Yusuf Özdemir, Ankara Altınel Spor Kulübü genç basketbol takımının kaptanıydı. 1998 doğumlu Özdemir için Türkiye Basketbol Federasyonu’ndan “1998 doğumlu Özdemir, çalışkan, terbiyeli kişiliği ile çevresinde son derece sevilen bir sporcuydu. Dorukhan Yusuf Özdemir’in cenazesi yarın kılınacak öğle namazı sonrası Karşıyaka Mezarlığı’nda toprağa verilecek. Türkiye Basketbol Federasyonu olarak merhuma Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı dileriz” açıklaması yapıldı.

Sümeyra Çakmak: KPSS sınavına hazırlanıyordu

sumeyra cakmak

Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Kimya Öğretmenliği son sınıf öğrencisi Sümeyra Çakmak, 22 yaşındaydı. Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) kursu çıkışı durakta beklerken bombalı saldırının hedefi oldu. Ailesi Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde yaşayan Çakmak’ın cenazesinin Bayburt’ta toprağa verileceği öğrenildi.

Oğuzhan Dura: Anne ve babasını erken yaşta kaybetmişti

ANKARA'DAKI BOMBALI TEROR SALDIRISINDA SEHIT OLAN OGUZHAN DURU (FOTOGRAFTAKI) MEMLEKETI SAMSUN'DA TOPRAGA VERILECEK. FOTO:SAMSUN-DHA

Vakıflar Genel Müdürlüğü’nde müfettiş olan Oğuzhan Dura, üç yaşındayken babasını, üniversite yıllarında ise annesini kaybetmişti. Oğuzhan Dura’nın kuzeni Hacı Şenol Şengül, kuzeninin işyerinde mesaiye kaldıktan sonra evine yürürken bombaya hedef olduğunu belirtti.

Feyza Acısu: Üniversite son sınıf öğrencisiydi

feyza acisu

20 yaşındaki Feyza Acısu, Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Yabancı Diller Eğitimi Bölümü İngiliz Dili Eğitimi Anabilim Dalı dördüncü sınıf öğrencisiydi. Yakınları Feyza’nın Kızılay’da kurstan çıkmış evine dönmek için durakta beklediğini söyledi.

Murat Gül: Fazla mesaiye kalmıştı, evine dönüyordu

MURAT GUL FOTOGRAF: (DHA)

Kızılay saldırısının kurbanlarından 26 yaşındaki güvenlik görevlisi Murat Gül, fazla mesaiye kaldıktan sonra Etlik’teki evine gitmek üzere durakta otobüs bekliyordu.

Berkay Baş: ODTÜ öğrencisiydi

berkay bas

Ankara Kızılay’daki bombalı saldırıda hayatını kaybedenler arasında bulunan Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Metalurji Mühendisliği birinci sınıf öğrencisi Berkay Baş, ailesinin en büyük çocuğuydu. İki kardeşi daha bulunan Baş, bugün toprağa verildi.

Hamide Sibel Çetinkaya: İki kızı vardı

ANKARA TEROR SALDISINDA OLENLER TOPRAGA VERILIYOR

Milli Eğitim Bakanlığı’nda çalışan 55 yaşındaki Hamide Sibel Çetinkaya, Dikimevi’nde bir ziyaretten dönüyordu. Eşini üç yıl önce kanserden kaybeden Çetinkaya, iki kız çocuk annesiydi.

Mehmet Alan: Müze çalışanıydı

MEHMET ALAN FOTOGRAF: (DHA)

Aksaray’ın Sultanhanı Beldesi nüfusuna kayıtlı 26 yaşındaki Mehmet Alan, Maden Teknik ve Arama Genel Müdürlüğü’ne (MTA) ait Tabiat Tarihi Müzesi’nde çalışıyordu. Alan, müzedeki işine geçtiğimiz yıl başlamıştı.

Mehmet Emre Çakar: Karaciğer nakli olacaktı

ANKARA'DA BOMBALI SALDIRIDA KARACIGER HASTASI OLAN VE BABASINDAN KARACIGER NAKLI YAPILACAK 16 YASINDAKI MEHMET EMRE CAKAR YASAMINI YITIRDI. FOTO-ANKARA-DHA

16 yaşındaki Mehmet Emre Çakar, karaciğer hastalığını yenmek için ailesiyle birlikte 2010’da Kütahya’dan Ankara’ya taşınmıştı. Çakar, dün akşam Balgat’taki evine gitmeye çalışıyordu.

Mehmet Emre Çakar’a önümüzdeki günlerde babasından karaciğer nakli yapılması hedefleniyordu. Baba Çakar, “O benim karaciğerimi vereceğim oğlumdu ama veremeden öldü. O kara toprakta yatarken ben nasıl evimde yatacağım? Benim oğlumun ne suçu vardı? Tedavi için buraya geldik. Bütün hayatımızı bırakıp buralara geldik. İki kızım nakil oldu, oğlum da nakil olacaktı. Beni bu hale getirenler utansın. Şarapneller vücudunu patlatmış. Ben verecektim karaciğerimi ama olmadı. Nasıl dayanacağım buna? Allah kimseyi evlat acısıyla sınamasın” diye isyan etti.

Destina Peri Parlak: Üniversite hayali kuruyordu

destina peri

Destina Peri Parlak, Ankara Ayrancı Anadolu Lisesi’nde 10’uncu sınıf öğrencisiydi. Babasını anne karnındayken kaybeden Parlak, annesiyle birlikte yaşıyordu.

Anadolu Ajansı’na konuşan Parlak’ın fizik öğretmeni Ali Çiper, “Peri çok çalışkandı, başarılı bir öğrenciydi. Her şeyden önce çok kibardı. Herkes tarafından çok seviliyordu. Biz öğretmenleri de kimseleri olmadığını biliyor ve yakından ilgileniyorduk” dedi.

Kemal Bulut: Oğlunun son maçını izlemişti

umut bulut @OrtakoyD

Galatasaraylı futbolcu Umut Bulut’un babası Kemal Bulut, oğlunu son olarak Gençlerbirliği maçında izlemişti. Misafir tribününde ilk 18’e giremeyen Galatasaraylı oyuncularla birlikte maçı izleyen Kemal Bulut oğlunu son kez statta görmüş oldu.

Baba Bulut maç sonunda ise Umut Bulut’un yanına inemedi ve çevresindekilere, “Ben şimdi Umut’u göremem, burası çok kalabalık ve aşağısı da kalabalıktır, yoğundur ben eve gideyim” dedi.

İki hukuk öğrencisi: Nusrettin Can ve Zeynep Başak Gülsoy

nusrettin can - zeynep basak gulsoy

Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencileri 20 yaşındaki Nusrettin Can ve kız arkadaşı Zeynep Başak Gülsoy akşam vakti eve dönüş yolunda Güvenpark önünde otobüs bekliyordu…

Ozan Can Akkuş: Gar katliamında arkadaşını kaybetmişti

YAKIN ARKADASLARIN ACI TESADUFU (OZANCAN AKKUS) FOTOGRAF: TAHSIN GUNER ANKARA-DHA

Ozan Can Akkuş, Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTU) Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Fakültesi 1’inci sınıf öğrencisiydi.

Yakın arkadaşı Ali Deniz’i Ankara’da geçen yıl 10 Ekim’deki gerçekleştirilen intihar saldırısında kaybetmişti. Akkuş, acısını sosyal medyada, “Gözlerimizden akan yaş bile ellerinizdeki kanı temizleyemeyecek. O temiz adam her zaman sizin yakanızda bizim kalbimizde kalacak” diye göstermişti.

Kerim Sağlam: Ablasını görmeye gitmişti

kerim saglam

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümü öğrencisi Kerim Sağlam, Sincan’da yaşayan ablasının evine gitmek için otobüs durağında bekliyordu…

Mehmet Yurtsever: CHP’li yerel politikacıydı

mehmet yurtsever

CHP Keçiören eski ilçe başkanı 65 yaşındaki Mehmet Yurtsever geçen aralık ayında Bitlis’te hayatını kaybeden yeğeni uzman çavuş Eren Kılıç’ı toprağa vermişti.

Elvin Buğra Arslan: Üniversiteliydi, sporla ilgileniyordu

elvin bugra arslan

20 yaşındaki Elvin Buğra Arslan, Fenerbahçe ve Gençlerbirliği altyapılarında basketbol ve futbol eğitimi almıştı. Arslan aynı zamanda, Çankaya Üniversitesi Uluslararası Ticaret bölümünde okuyordu.

Eyüp Ensar Ulaş: Evine gidiyordu

ANKARA'DAKI BOMBALI ARACIN PATLATILMASI SIRASINDA CALISTIGI CAY OCAGINDAN BALGAT'TAKI EVINE DONMEK ICIN BINDIGI EGO OTOBUSUNDE CAN VEREN EVLI 2 KIZ COCUGU BABASI 50 YASINDAKI EYUP ENSAR ULAS, GOLBASI'NDA TOPRAGA VERILECEK. (FOTO: GOLBASI-ANKARA-DHA)

İki çocuk babası 50 yaşındaki Eyüp Ensar Ulaş, çalıştığı çay ocağından Balgat’taki evine dönmek için belediye otobüsüne binmişti.

Nevzat Alagöz: Polis memuruydu

nevzat alagoz

Saldırıda hayatını kaybeden yurttaşlardan biri de Ankara’da görevli polis Nevzat Alagöz’dü.

Turgay Bulut: Taksi şoförüydü

turgay bulut

Turgay Bulut, taksi şoförlüğü yapıyordu… Çalıştığı durağa dönüyordu.

Ankara’nın Haymana ilçesine kayıtlıydı. Evliydi ve bir yaşında kız çocuğu vardı.

Fehmi Çetinkaya, Sevinç Gökay ve Ferah Önder de Kızılay’daki bombalı saldırıda hayatlarını kaybetti.

Diken

You may also like...