Mercedes-AMG E43 4MATIC

Share

Mercedes’in yeni nesil E Serisi modelleri yeni seçeneklerine kavuşmaya başladı bile. Üzerindeki sır perdesi Ocak ayında kalkan otomobile eklenen ilk model AMG ile birlikte hazırlanan E43 isimli versiyon oldu.

Tahmin edilebileceği gibi AMG görünüm paketine standart olarak sahip olan otomobilde bu donanımın getirilerinden olan daha agresif görünümlü ön tampon, elmas görünümlü süslemelere sahip ön panjur, biraz daha geniş yan etekler, çıkışları elden geçirilen egzoz sistemi ve ince bir spoiler bulunuyor. Nissan’ın Qashqai ve X-Trail modellerinde kullandıklarına benzeyen 19 inç çaplı jantlara sahip olan otomobilde 20 inç çaplı seçenekler de bulunuyor.

İç mekanda alt kısmı düzleştirilmiş direksiyon simidi, metal pedal seti, alüminyum kaplamalar, sportif koltuklar ve kontrast renkli dikiş iplikleri gibi aksesuarlar görülebilirken adaptif pnömatik süspansiyon sistemi de donanıma eklenmiş.

Kaputu altında, C43’te de görev yapan çift turbo beslemeli, 3 litre hacimli v6 motoru barındıran otomobil 401 beygir güç, 520 Nm tork üretebiliyor. 1.765 kg ağırlığa sahip olan E43’te dört tekerlekten çekiş sistemi ve 9 ileri vitesli otomatik şanzıman standart olarak sunuluyor. 0’dan 100 km/s sürate 4.6 saniyede ulaşılırken maksimum sürat 250 km/s’te sınırlandırılmış.

Onur Koray

Ortaokul ve lise yıllarını İstanbul, Saint-Joseph Fransız Lisesi’nde geçiren Onur Koray, daha sonra üniversite eğitimini A.B.D.’nin Pennsylvania eyaletinde makine mühendisliğinde tamamladı. 2002 yılından bu yana Ekşi Sözlük’te Agamemnon adıyla yazdığı yazıları kişisel blog’u ile daha geniş bir içerikle sunan Onur Koray’ın otomobil yazıları, haftalık olarak yayınlanıyor.

You may also like...