Pasta Kreması Nasıl Hazırlanır?

Share

Pasta kreması hazırlamayı bir türlü öğrenememiş olabilirsiniz. Ama kaderinizi değiştirmek sizin elinizde. Hadi gelin birlikte lezzetli mi lezzetli bir pasta kreması yapalım.

Bugün kendinizi harika bir pastayla ödüllendirmenin tam zamanı. Hem yapın hem de yiyin (fazla abartmamak şartıyla)!

Pasta Kreması Tarifi

Malzemeler:

3.5 su bardağı süt
Yarım limonun rendelenmiş kabuğu
8 yumurta sarısı
2.5 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı patates nişastası
1 paket vanilya

Hazırlanışı:

Sütü tencereye alın. Rendelenmiş limon kabuğunu ilave edip ısıtın. Sütü ocaktan alıp süzün ve soğumaya bırakın. Yumurta sarıları ile toz şekeri büyük bir cam kaseye alın. Köpük köpük olup kabarıncaya kadar mikserle çırpın. Patates nişastasını yavaşça ekleyip topaksız bir karışım oluncaya kadar çırpmaya devam edin. Soğuk sütü yavaşça dökerek ilave edin ve iyice karıştırın.

Hazırladığınız karışımı tencereye alıp kısık ateşte sürekli karıştırarak koyu bir krema kıvamında pişirin. Vanilyayı ekleyip bir taşım daha pişirin. Ocaktan alıp yüzeyinin kabuklanmaması için arada bir karıştırarak soğumaya bırakın. Kremayı pastanın ara katları ve üzerinin süslenmesi için kullanabilirsiniz.

Elele/Lezzet Dergisi

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...