Zor Oyun (Fade Away) – Harlan Coben

Share

Halan Coben adını andığımızda belirli bir tarz, Myron Bolitar ismini söylediğimizdeyse tüm bu dünyanın içerisinde apayrı bir seri gözümüze çarpıyor. Onlarca kitabı olan bir yazar için kendini tekrarlamak gibi bir şey varsa, bunun kesinlikle Zor Oyun’da ortaya çıkmayacağına sizi temin ederim.

Myron Bolitar’ı artık etraflıca tanıtmaya gerek var mı bilmiyorum ama, kitaplar gibi bu yazıyı da bağımsız olarak değerlendirdiğimizde basketbol kariyeri talihsiz bir sakatlanmayla başlamadan biten eski bir sporcu, avukat, menajer ve polisiye yetenekleri gelişmiş çok yönlü bir karakter olarak özetleyebiliriz.

Önceki serilerde (aslında Türkçe’ye çevriliş sırasına göre önceki serilerde desek daha doğru olur çünkü Fade Away, kendisinden sonra çıkan birçok kitabı beklemiş durumda) tenisten golfe birçok sporcunun menajerliği sırasında o spora ait dünyalara konuk olan Myron Bolitar, Zor Oyun’da kendi sporu; basketbol dünyasının içerisinde.

En başta, Myron’ın gençlik yıllarından tanıdığı şu an New Jersey Dragons oyuncusu Greg Downing’in ortadan kaybolmasıyla klasik bir Myron Bolitar polisiyesine adım attığımızı düşündüğümüz bir hikayeyle açılıyor Zor Oyun. Ama basketbolun Bolitar açısından büyüsünü adeta okurlara aktarırcasına gelen, takım yöneticilerinin Myron’ın oyuncuların arasına girebilmesi için NBA’da profesyonel olarak oynayacağını da içeren teklifi, en az Bolitar kadar onun birçok kitabını okuyan okurlarının da gözlerini yaşartıyor. Dev bir karakterin belki de tahminlerimizle aydınlatmaya çalıştığımız geçmişi, Myron’ın o sahaya adım atmasıyla kendi ağzından dökülmeye başlıyor bir anda. Diğer her şey ise, klasik Bolitar kalitesi, esprileri ve akılcılığıyla akıp gidiyor. Win, Jessica, Esperanza.. Karakterler, mekanlar o kadar tanıdık ve samimi ki artık, içimize işleyen bir hikayenin heyecanla beklenen yeni bölümü tadında seyrediyor kitap.

Harlan Coben’e ve/veya Myron Bolitar serisine ne kadar aşinasınız bilmiyorum ama Zor Oyun’la bu seriye başlamak sanırım isminin aksine oldukça kolay. Sonradan öğrendiğiniz her şeyin üzerine konulabileceği iyi bir temel atılıyor Zor Oyun’da ve bunu olabildiğince çabuk bitirmek, tamamlandığında ne olduğunu görmek istiyorsunuz. Kitap okuma gereklilikleri açısından 479 sayfalık oldukça güzel bir deneyim sizleri bekliyor.

Tolga Erbak

Kırklareli’de doğan Tolga Erbak, ilk ve orta öğretimini aynı şehrin Lüleburgaz ilçesinde tamamladı. Eğitim yaşamına İstanbul Kültür Üniversitesi’nde işletme okuyarak devam eden Tolga, üniversite yaşamının ardından İngiltere’de dil eğitimini tamamladı. Bu süre zarfında online dergi EDergim’in genel yayın yönetmenliği, yabancı film/diziler için altyazı çevirileri ve çeşitli dergi & sitelere Formula 1 haber çevirileri yapıp köşe yazıları yazan Tolga, aynı zamanda Türkiye’de önemli yer tutan sözlük sitelerinden Limon Sözlük’ün de kurucusu. Tolga Erbak’ın 2010 yılında başladığı ilk romanı Gidecek Var, yaklaşık 1,5 yılda tamamlandı ve 2012′nin Aralık ayında, Cinius Yayınları’ndan çıktı. 2015 yılında Beykent Üniversitesi İşletme Yönetimi (MBA) bölümünde yüksek lisansını tamamlayan Tolga, yine 2015’te, internet kullanıcılarının değişen beklentileri çerçevesinde Limon Sözlük’ü yeniden konumlandırarak aktüel haber-eğlence sitesi Serinletici'nin kurulmasına öncülük etti ve halen Serinletici genel yayın yönetmenliği konumunda yer alıyor.

You may also like...