Spor Gündemi: Derbiye Terör Engeli

Share

Spor gündeminde geride kalan haftanın öne çıkan olaylarını Anıl Yazar sizler için değerlendirdi.

SPORA TERÖR ENGELİ

13 Mart’ta Ankara’da, cumartesi günü de İstanbul Taksim’de gerçekleşen terör saldırılarının ardından dün oynanması gereken Galatasaray-Fenerbahçe derbisi ertelendi. Spor Toto Süper Lig’de 26. haftasında oynanacak Galatasaray-Fenerbahçe derbisine saatler kala önce maçın seyircisiz oynanmasına karar verildi daha sonra mücadele ileri bir tarihe ertelendi.

Galatasaray Kulübü, karşılaşmanın ertesi gün oynanması için başvuruda bulundu ancak Federasyonun bunu kabul etmediği aktarıldı. İddiaya göre derbi, Ziraat Türkiye Kupası yarı final maçlarının ertesi hafta, 28 Nisan günü oynanacak.

Terör olayları nedeniyle Erkekler Basketbol Süper Ligi’nde oynanması gereken Galatasaray-Darüşşafaka Doğuş mücadelesi de ileri bir tarihe ertelendi.

KARTAL KAYIPSIZ

Hafta içinde erteleme maçında Trabzonspor’u deplasmanda 2-0 yenen Beşiktaş, ligin 26.haftasında da İstanbul’da Antalyaspor’u Oğuzhan Özyakup’un tek golüyle geçerek zirvedeki yerini korudu.

Beşiktaş’ın Ukraynalı kalecisi Denys Boyko, Antalyaspor karşısında Süper Lig’deki ilk maçına çıktı. Siyah-beyazlı ekibin ara transfer döneminde Ukrayna’nın Dnipro takımından kadrosuna kattığı Boyko, karşılaşma öncesi Tolga Zengin’in sakatlığının nüksetmesi üzerine sahaya ilk 11’de çıktı.

DEVLER LİGİNDE SON 8 BELLİ OLDU

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 2.tur mücadelelerin ardından son 8’e kalan takımlar ve eşleşmeler belli oldu.

Wolfsburg (Almanya) – Real Madrid (İspanya)

Bayern Münih (Almanya) – Benfica (Portekiz)

Barcelona (İspanya) – Atletico Madrid (İspanya)

PSG (Fransa) – Manchester City (İngiltere)

İlk maçlar 5-6 Nisan’da, rövanşları ise 12-13 Nisan’da oynanacak.

FENERBAHÇE AVRUPA DEFTERİNİ KAPATTI

UEFA Avrupa Ligi’ndeki temsilcimiz Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi 2.tur rövanş maçında Portekiz’in Braga takımına deplasmanda 4-1 yenilerek kupaya veda etti. Evindeki maçı 1-0 kazanan temsilcimiz, Hırvat hakem Ivan Bebek’in kararlarının damga vurduğu mücadeleden 4-1 mağlup ayrıldı ve kupadan elendi. Sarı-lacivertliler Mehmet Topal, Alper Potuk ve Volkan Şen’in kırmızı kart görmesi sonucu mücadeleyi 8 kişi tamamladı.

ADANA DERBİSİNİN RENGİ TURUNCU

PTT 1’inci Ligi’nde oynanan Adana Derbisi’nde Adanaspor, Fatih Terim 5 Ocak Stadı’nda Adana Demirspor’u 1-0 mağlup etti. Turuncu-beyazlılara galibiyeti getiren golü 14.dakikada Tevfik kaydetti. Puanını 50’ye çıkaran Adanaspor liderliğini sağlamlaştırdı.

LEICESTER ADIM ADIM ŞAMPİYONLUĞA

Premier Lig’de şampiyonluğun en büyük adaylarından lider Leicester City, yıldız oyuncusu Riyad Mahrez’in 34. dakikadaki golüyle Crystal Palace deplasmanından 1-0’lık galibiyetle döndü.

Premier Lig’de Manchester derbisinde ise gülen taraf 1-0’lık skorla M.United oldu. Şeytanlar M.City’yi deplasmanda Marcus Rashford’un harika golüyle mağlup etti.

Puanını 66’ya çıkaran İngiliz temsilcisi, maç fazlasıyla en yakın rakibi Tottenham Hotspur’la arasındaki puan farkını 8’e çıkardı.

ANADOLU EFES’TEN KRİTİK GALİBİYET

Turkish Airlines Euroleague Top 16 E Grubu’nda yer alan Anadolu Efes, 11.hafta mücadelesinde sahasında konuk ettiği Hırvat ekibi Cedevita Zagreb’i 80-76’lık skorla mağlup etti.

Karşılaşmanın ilk yarısını 36-34 geride kapatan ekibimiz Anadolu Efes, ikinci yarıdaki etkili oyunuyla sonuca giderken, galibiyet sayısını da 5’e yükseltti.

Temsilcimiz Anadolu Efes, ligdeki 12.hafta mücadelesinde sahasında İspanyol ekibi Unicaja Malaga’yı konuk edecek

Gruptan çıkma şansının zora sokan temsilcimiz, 7 galibiyetli Panathinaikos, Kızılyıldız ve Lokomotiv Kuban’dan en az birini geçerek kendini ilk 4 takım içine atamazsa TOP 8’e kalamadan elenecek.

Diğer temsilcilerimizden Fenerbahçe Ülker ve Darrüşşafaka Doğuş’un mücadelesinde gülen taraf 77-69’luk skorla saro-lacivertliler oldu. Fenerbahçe bir üst turu garantilerken grubu da lider bitirme yolunda büyük bir avantaja sahip. Darüşşafaka Doğuş ise TOP 8 şansını kaybetti.

EUROLEAGUE FINAL FOUR’U İSTANBUL’DA

Fenerbahçe’nin de yer aldığı Euroleague dörtlü finali 15-17 Nisan’da Ülker Sports Arena’da düzenlenecek.

Kadınlar Euroleague Final Four’una İstanbul ev sahipliği yapacak… Dörtlü final 15-17 Nisan tarihleri arasında Fenerbahçe’nin ev sahipliğinde Ülker Sports Arena’da düzenlenecek… 5. kez Final Four’a kalan Fenerbahçe’nin FIBA’ya ev sahipliği başvurusunda bulunmasının ardından Rus Ekaterinburg da organizasyona talip oldu. FIBA Avrupa Başkanı Turgay Demirel’in etkisiyle Final Four İstanbul’a verildi.

Final Four’da eşleşmeler ise şöyle:

Fenerbahçe-Nadehda

USK Prag-Ekaterinburg

 

FORMULA 1’DE PERDE AÇILDI

2016 Formula 1 Dünya Şampiyonası’nın açılış yarışı Avustralya Grand Prix’sinde, Mercedes takımının Alman pilotu Nico Rosberg birinci oldu. Son iki yılın şampiyonu Lewis Hamilton 2., Ferrari’nin Alman pilot Sebastian Vettel de 3. oldu.

McLaren takımından Alonso ile Haas’tan Gutierrez arasında, 17. turda meydana gelen kaza sonrası Alonso’nun otomobili tanınmaz hale geldi. Aracından çıkmayı başaran İspanyol sürücü, kazadan yara almadan kurtuldu. Piste dağılan parçaların temizlenmesi için mücadeleye 20 dakika ara verildi. Güvenlik aracı eşliğinde geçilen bir turun ardından yarış yeniden başladı.

Bu sonuçla 25 puan toplayan Rosberg, pilotlar klasmanında zirveye oturdu. Hamilton 18 puanla 2’nci, Vettel de 15 puanla 3’üncü sırada yer aldı.

Sezonun 2. yarışı, Bahreyn Grand Prix’i 3 Nisan’da yapılacak.

Anıl Yazar

Üniversite'ye kadar lisanslı olarak basketbol oynayan ve 2008'den itibaren internet sitelerinde editör ve yazarlık yapmaya başlayan Anıl Yazar, Hürriyet gazetesi ve Nesine.com'da kadrolu olarak çalıştı. Londra'da, BBC Türkçe Servisinde de staj yapan ve burada BBC'nin eğitimlerine katılan Yazar, Serinletici'de spor içerikli yazılarının yanında gazetecilik başta olmak üzere hayatın diğer alanlarına dokunan yazılar yazıyor. Halen internet spor medyasında aktif olarak çalışan Yazar, Ankara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü ve Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi İşletme Bölümü mezunudur. Ankara Üniversitesi Gazetecilik Bölümünde yüksek lisans eğitimini devam ettiren Anıl Yazar, futbol, basketbol ve Formula 1’le ilgili yazılar yazması sebebiyle takipçisi olduğu bu konuların dışında bir tarih meraklısı ve farklı ülkeleri, kültürleri keşfetmeyi seven bir gezgindir.

You may also like...