iPhone “SE” Ne Anlama Geliyor?

Share

Apple’ın resmi olarak lanse ettiği 4 inçlik iPhone SE modelinde ‘SE’ takısı ne anlama geliyor? Yanıt Apple’ın pazarlamadan sorumlu yöneticisi Phil Schiller’dan geldi.

Apple, gerçekleştirdiği Let Us Loop You In etkinliğinde 4 inç boyutlu iPhone SE modeliyle beraber iOS 9.3, 9.7 inç boyutlu iPad Pro ve yeni Apple Watch kayışlarını lanse etti.

Şüphesiz lansmanın en dikkat çekici modeli uzun süredir dedikodulara konu olan iPhone SE modeliydi. Küçük ekrandan vazgeçmek istemeyen iPhone kullanıcılarını hedef alan bu model, 4 inç boyutlu bir ekranda güncel donanım bileşenlerini kullanıcılara sunuyor.

iPhone “SE” ne demek?

Bizim bugüne kadar ilk kez bu modelde gördüğümüz “SE” takısının ne anlama geldiği ise, Apple Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Phil Schiller tarafından açıklığa kavuştu.

Schiller’ın açıklamasına göre “SE” takısı “Special Edition” yani Türkçe olarak anlatacak olursak “Özel Sürüm” anlamına geliyor.

Ülkemizde 1999 TL fiyatıyla satılacak iPhone SE modeli bakalım başarılı olabilecek mi? Halihazırda kullanılan iPhone modellerinin %35’ini 4 inçlik modellerin oluşturduğunu düşünürsek, iPhone SE’nin başarılı olabileceğini söylemek mümkün.

Shiftdelete

Selim Kamitoğlu

İç mimar Selim Kamitoğlu'nun tasarım anlayışı ve neyin nasıl görüneceğine dair doğal içgüdüleri onu işinde olduğu gibi hayatın diğer alanlarında da yalnız bırakmıyor. Yaşantısını İstanbul’da sürdüren Selim, Serinletici ile beraber aile şirketinde yönetici olarak çalışıyor.

You may also like...