Miss Kekik: Berliner

Share

Bu ilk berliner denemem. Aslında ilk deneme için çok ama çok başarılı bir tarif olduğunu söylemeliyim. Adım adım uyguladığınız sürece sonucun kötü olmasına imkan yok. Hamurum yağ çekmemesi özelliği ile beni benden aldı. Bundan sonra denemelerime devam edeceğim dememin en büyük sebebi de budur.

Malzmeler:

2 Su Bardağı Un
1/2 Çay Bardağı Eritilmiş Tereyağ
1 Paket Kuru Maya
1/2 Çay Bardağı Süt
2 Yumurta (Bir yumurtanın sadece sarısı kullanılacak)
3 Çorba Kaşığı Şeker
1 Paket Vanilya
İçine Dolgu İçin:
İstediğiniz bir reçel veya çikolata sos

Yapımı:

Oldukça basit ve klasik hamur tekniği. Önce bütün kuru malzemeleri karıştırın. Ortasını açıp içinde süt, yumurta ve tereyağı ekleyin. Hamuru yoğurun. Hamur yoğurdukça kıvamlanıyor o yüzden en az 10 dakika yoğurmaya özen gösterin. Hamurun üstünü kapatın ve en az 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.Hamuru açacağınız zemini az unlayıp oklava ile yaklaşık 1 cm kalınlığında açın. Kalın olursa içi pişmiyor ne yazıkki. Bir su bardağı yardımı ile daireler şeklinde kesin ve tepsiye tek tek dizin. Bırakın tepsi de de bir 15 dakika mayalansın. Derin ama küçük bir tencerenin içine yağı koyun. (Yağı zaten çekmiyor ama o kadar yağın boşa gitmesinin de bir anlamı yok. O yüzden mümkün olduğunda küçük bir tencere kullanırsanız iyi olacaktır.)

Burada püf nokta yağı eğer çok kızartırsanız hamurun içi pişmez. O yüzden önce bir kızdırıp hemen arkasından yağın altını kısın ve az soğumasını bekleyin Eğer mutfak termometreniz varsa işiniz daha kolay yoksa ilk kızarttığınız berlinerin içinin hamur kalması neredeyse kesin.

Tek tek arkalı önlü kızartın ve havlu kağıt serdiğiniz tabağınıza dizin. Biraz soğuyunca krema torbasına sivri uç takıp içine dolgu malzemesini koyun. Benim canım çikolata istiyordu. O yüzden çikolata sos koydum ama siz nasıl isterseniz. Bir güzel dolgu malzemesini içine sıkın.Üstüne pudra şekeri ekip tabağa dizin. Tabakta çok uzun süre kalmayacağını söyleyebilirim…

Afiyet olsun!

Canan Yaman

Canan, Hacettepe Üniversitesi Ekonomi Bölümü mezunu. Kendisi çok bir kitap sever, yemek sever ve hayat sever. Yemek bölümümüzün Miss Kekik’i olarak Serinletici'de eşsiz tarifleri ile her hafta katkıda bulunuyor. Let’s face it, a nice creamy chocolate cake does a lot for a lot of people; it does for me. - Audrey Hepburn

You may also like...