Serinletici Sinema Kulübü: Inside Out

Share

Fazlasıyla güzel hayatınız bir anda ‘ters yüz’ olsa ne hissedersiniz? Zor bir soru kabul ediyoruz. Ama aklınıza gelen ilk kelime ‘dehşet’ ise kulübe hoş geldiniz! Serinletici Sinema Kulübü haftanın filmi Inside Out ile, duygu karmaşası yaşayan küçük bir kızın ‘duygularına’ yakından bakmamızı sağlıyor.

i1

Hayatımızın alt üst olma ihtimali, bizi her zaman için dehşete düşürür. Yaşadığımız harika evi, duvarını yanlışlıkla boyadığımız sevimli odayı, her gün geçtiğimiz yolları ve sevdiğimiz arkadaşları geride bırakmak belki de hayatta başımıza gelen en zor şeylerden biridir. Bu gerçekle yüzleşmek cesaret ister.

insideout2

Kahramanımız Riley de babasının işi nedeniyle taşınmak zorunda kaldıklarında bu zor durumla yüzleşmeye çalışıyor. Ama mutlu bir geçmişe veda etmek kolay olmuyor. Riley’nin sessizliği, beraberinde fırtınayı getiriyor. Tabii sadece Riley değil, Riley’nin duyguları da bu durumdan bir hayli etkileniyor.

insideout3

Birine bakıp şöyle düşündüğünüz oldu mu: “Kafasında neler dönüyor acaba?”

Riley’nin zihnindeki duygu merkezinde yaşayan Neşe (Joy), Üzüntü (Sadness), Korku (Fear), Öfke (Anger) ve Tiksinti (Disgust); Riley’nin hisleri karşısında şaşkına dönüyor. Neşe, güzel anıları hatırlatarak Riley’nin moralini düzeltmeye çalıştıkça; Üzüntü depresyona girip işleri içinden çıkılmaz bir hale getiriyor.

INSIDE OUT

Tabii ‘Öfke’ bu duruma bir hayli sinirleniyor; ‘Tiksinti’ ise yaşananlardan haliyle nefret ediyor. Ortalığı toparlamak ise Neşe’ye düşüyor. Riley’nin her zaman mutlu anılar inşa etmesini sağlayan Neşe, Üzüntü’yü de yanına alarak Riley’nin hatıraları arasında macera dolu bir yolculuğa çıkıyor.

'Inside Out' film - 2015

Üzüntü’ye bir ders vermeyi amaçlayan Neşe, fark etmeden bu çıkmazda kendi hayat dersiyle karşılaşıyor:

Kalbimizde hem hüzne hem de sevince aynı anda yer açabiliriz.

insideout6

Sadece Neşe değil, Riley de yaşananlardan büyük bir ders alıyor. Ne olursa olsun ailesinin her zaman yanında olacağını anlayan Riley, dudağında küçük gülümsemelerin oluşmasına izin veriyor.

insideout7

Eğer yalnız ve mutsuz olduğunuzu düşünüyorsanız, hem kendinize hem de duygularınıza haksızlık ediyorsunuz demektir. Çünkü duyguları olan bir insan, asla yalnız değildir.

insideout8

Hadi gelin Riley ile ‘Hayal Adası’nda macera dolu bir yolculuğa çıkalım. Hayal kurduğunuz sürece, dünya harika bir yer. Bunu sakın unutmayın.

insideout9

Mutlu pazartesiler!

Fragman olmadan asla diyenler için:

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...