YouTube Periscope’a Rakip Oluyor

Share

Online video platformu YouTube’a Periscope ve Facebook Live gibi kişisel canlı yayın özelliği geliyor.

Geçtiğimiz yıl sosyal medyada en çok ilgi gören özellik muhtemelen kişisel canlı yayın akışı oldu.

Google’da bu duruma tepkisiz kalmadı ve sessizce YouTube’a Stream adında yeni bir canlı yayın uygulaması ekledi.

Bu hizmet aynı zamanda, Twitter’ın Periscope ve Facebook Live’a karşı da doğrudan rakip olacak. Ayrıca YouTube Stream iOS ve Android cihazlar için de mevcut olacak.

Google henüz konuyla ilgili açıklama yapmadı ancak, konuya yakın bir kaynağa göre YouTube Stream, Periscope ve Facebook Live’da olan tüm işlevselliklere sahip olacak.

Arkadaşlarınızla sohbet ve etiketleme özelliklerinin yanı sıra, YouTube’da abone olduğunuz kanalların son kliplerini gösteren “news feed”, YouTube Stream’da yer alan özellikler arasında.

YouTube'un bu uygulamasına Google veya YouTube hesabınızla giriş yaptıktan sonra hemen canlı yayın akışına başlayabilirsiniz. 

Videolar uygulama içinde canlı olarak görüntülenebildiği gibi kendi kanallarında video olarak da yer alacak. Ayrıca canlı yayın tamamlandıktan sonra önceki yayınları da içine ekleyebileceksiniz.

Bu sayede canlı yayını kaçıran arkadaşlarınız daha sonra tekrar izleyebilecekler. İlk etapta canlı yayın akışlarını paylaşmak için Facebook ve Twitter entegrasyonu olmayacak.

İHA

Emre Kırtaş

Serinletici'ye teknik destek sağlayan ve öncelikli olarak teknoloji editörlüğü yapan Emre Kırtaş, Formula 1 başta olmak üzere Serinletici içeriğine daha birçok alanda da katkıda bulunuyor. Anadolu Üniversitesi İktisat Bölümü’nü bitiren Emre aynı zamanda canlı anlatımlarının da en önemli isimlerinden.

You may also like...